ANGT: Topić dominirao, Crvena zvezda krenula pobedom

Juniori Crvene zvezde pobedom su otvorili kvalifikacioni ANGT turnir u Beogradu pošto su kao i prošle sezone, u reprizi premijere  savladali ekipu Valensije sa 84:71.

Osim uvodnih problema, kada su gosti vodili 15:6 i 25:16 uz očitu trenu većine momaka u sastavu Branka Jorovića trenera juniorske ekipe, sve ostalo proteklo je u dominciji i briljantnom izdanju 17-godišnjeg Nikole Topića koji je meč okončao sa 31 poenom, osam skokova i sedam asistencija.

Sve to uz fantastične procente šuta: 7/11 za dva, 3/3 za tri i 8/8 sa linije penala. Sakupio je mladi srpski košarkaš 45 indeksnih poena!

Pored Topića, i odlične epizode svih ostalih u timu, posebno u odbrani praktično od druge četvrtine, istakli su se i Gagić koji je meč završio sa 18 poena, i Mišića koji je imao 11.

Crveno-beli su potpuno nadskakali vršnjake iz Valensije (DeLarea najefikasniji sa 19 poena) jer su imali čak 42 skoka u odnosu na 27 gostiju.

KK Crvena zvezda Meridianbet:Drobnjaković, Radovanović, Avlijaš 7, Gačić 8,Vlajić, Gagić 18,Lučić 7, Mišić 11+7sk,Dabić, Lukić, Topić 31, Vuković 2;

Već u 17 časova crveno-beli igraju novu utakmicu grupe A protiv Partizana sa početkom u 17 časova.