Sigurna pobeda crveno-belih na Novom Beogradu 87:78

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Megu 87:78 (19:25, 17:26, 17:21, 15:25u 24. kolu ABA lige.

ABA liga, 24. kolo:

Mega – Crvena zvezda
Hala: “Ranko Žeravica”
Sudije: Miloš Koljenšić, Josip Radojković, Gordan Terlević

Crveno-beli došli su do 19 pobede u sezoni uz 3 poraza, dok je Mega upisala 12. poraz nakon velike serije pobeda u regionalnoj ligi.

Ekipa Duška Ivanovića tokom celog meča imala je kontrolu igre u svojim rukama, vodila i sa 20 poena prednosti, ali je domaćin u nekoliko navrata pretio, poslednji put u samom finišu meča.

Ognjen Dobrić i Fakundo Kampaco nisu dozvolili preokret i osigurali su sa pet uzastopnih ubačenih poena trijumf svog tima.

Argentinac je bio MVP utakmice sa 15 poena i 11 asistencija, Dobrić je završio kao najefikasniji sa 23 poena. Hasan Martin je dao 16, dok je Filip Petrušev stao na 12 poena i sedam skokova.

Dobrić je nakon poslednje pretnje domaćina koji je prišao na 6 poena zaostatka ubacio trojku kojom je odbio poslednji nalet ekipe Mege i osigurao pobedu crveno-belih koja je prema prikazanom više nego zaslužena.

U timu Mege prednjačio je Nikola Đurišić sa 16 poena. Crveno-beli su ušli u seriju od četiri pobede, od čega čak tri u Evroligi, u kojoj su savladali Baskoniju, Valensiju, ASVEL…

Prvi međusobni susret Crvene zvezde i Mege u Pioniru, pripao je crveno-belima ubedljivo (92:58), a tim Duška Ivanovića je i nedavno u Kupu Koraća slavio u finalu sa 96:79.

Trener KK Crvena zvezda Meridianbet Duško Ivanović:
“Izuzimajući poslednju četvrtinu, odigrali smo dosta korektan meč, pogotovo u odbrani. Imali smo tranziciju, nismo dozvoljavali lake koševe, imali kontrolu. Onda u poslednjoj četvrtini, najviše zato što pojedini igrači nisu iskoristili svoju šansu, ušli smo u probleme, ali na kraju smo zasluženo pobedili”.

Ekipa Crvene zvezde Meridanbet u četvrtak dočekuje ekipu Olimpijakosa u utakmici 33.kola Evrolige. Meč se igra u hali Aleksandar Nikolić.