Crvena zvezda spremna, prvi rival Zadar (konferencija za medije)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet otvaraju plej of seriju četvrtfinala ABA lige protiv ekipe Zadra.

Utakmica broj 1 (igra se na dve pobede) na programu je u petak od 20 časova u hali „Aleksandar Nikolić“, a klub i ovoga puta obaveštava sve svoje pristalice, da će ponovo otvoriti tribinu D za sve roditelje sa decom i ulaz u taj sektor će kao i na prethodnoj utakmici biti besplatan.

Crveno-beli sa ekipom Zadra imaju ove sezone skor 1-1 i upravo poraz od 98:96 u Beogradu doneo je velike promene u našem timu. Osim te činjenice, i podatak da je ove sezone odlični Luka Božić proglašen za MVP-ja ABA lige pozivaju na maksimalan respekt protiv ekipe koja je igrala dobru košarku u regionalnom takmičenju.

Povodom starta plej ofa ABA lige, u četvrtak je održana konferencija za medije u hali Aleksandar Nikolić na kojoj su govorili kapiten crveno-belih Branko Lazić, i prvi trener Duško Ivanović.

Branko Lazić: „Stigli smo do plej ofa i prvi protivnik je Zadar. Imaju aktuelnog MVP-ja lige, biće teško, ali mi znamo naš cilj i njega ćemo se držati do kraja. Verujem čvrsto da ćemo uz veliku pomoć naših navijača doći do cilja, a on je dobro poznat“ rekao je Branko Lazić koji je pozvao naše navijače da dođu u halu u što većem broju, i potvrdio da se oseća sve bolje i bolje, kao i da polako hvata ritam jer je u trenažnom procesu već 20ak dana.

Trener Duško Ivanović: „Plej of je uvek interesantno takmičenje jer uvek daje mogućnost iznenađenjima bez obzira što imamo prednost domaćeg terena. Poštujemo Zadar, pobedili su ovde, imali su u jednom trenutku i 20 poena razlike, igraju atipično, brzo i nadam se da ćemo biti fokusirani i na maksimalnom nivou u prvoj utakmici“ rekao je trener crveno-belih koji je dodao da je zdravstveno stanje u ekipi dobro, i da se treninzima priključio i Ben Bentil, kao i da ima sve više opcija oko sastava tima jer su i Ivanović i Holand počeli da hvataju ritam i koriste svoje minute na parketu.

Utakmica broj 1 za koju su karte puštene u prodaju po popularnim cenama još u utorak igra se od 20 sati, a meč broj 2 na programu je narednog ponedeljka 8. maja u dvorani „Krešimir Ćosić“ u Zadru.