Crveno-beli otputovali u Podgoricu (utorak 20 časova)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet otputovali su u Podgoricu gde ih u utorak uveče (20 časova) očekuje druga utakmica polufinala ABA lige.

Meč broj dva polufinalne serije igra se u dvorani SC Morača.

Crveno-beli su u prvoj utakmici pred 8000 gledalaca slavili prošle nedelje u hali „Aleksandar Nikolić“ sa ubedljviih 93:55 i poveli sa 1:0 u seriji.

Drugu utakmicu polufinala sudiće sudijska trojka Boltauzer, Nedović i Hodžić.

Pred put u Podgoricu crveno-beli su vredno trenirali i spremni dočekuju drugi meč, a trener Duško Ivanović imaće na raspolaganju sve igrače:

Očekuje nas novi meč protiv Budućnosti, kluba koji poštujemo i protiv tima protiv koga nas očekuje u utorak težak posao. Odigrali smo odličnu utakmicu u Beogradu, ali sada igramo na gostujućem terenu gde će košarkaši Budućnosti imati podršku, a sigurno će odigrati vrlo angažovano jer rezultat prve utakmice nije realan pokazatelj njihovog kvaliteta. Idemo da odigramo čvrsto, dobro, sa puno energije i sa željom da pobedimo“ rekao je trener Crvene zvezde Duško Ivanović.

Filip Petrušev: „Dobro se poznajemo sa ekipom Budućnosti, sledi nam četvrti meč ove sezone. Prethodni smo odigrali odlično, ali taj meč, i razlika u toj utakmici nisu merilo kvaliteta ekipe Budućnosti. Sada će igrati pred svojim navijačima, sa željom da se pokažu u boljem svetlu i da dođu do pobede, čime bi vratili seriju u Beograd. Moramo biti spremni da istaknemo naše kvalitete i nametnemo ritam koji nama odgovora kako bi došli do rezultata a to je pobeda i plasman u finale“ rekao je Petrušev.

Ekipa u Podgoricu stiže u ranim popodnevnim časovima, a večeras će trenirati u dvorani SC „Morača“ gde će se u utorak uveče odigrati utakmica.