Crveno beli otputovali na jug Italije, prvi rival Dinamo Sasari

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet otputovali su u petak preko Rima na Sardiniju gde ih tokom vikenda očekuje prvi pripremni turnir pred početak sezone.

Na turniru koji se po prvi put organizuje od 2012.godine od strane grada Kaljarija učestvuju ekipe Olimpije Milano, francuskog ASVEL-a, Crvene zvezde Meridianbet i domaćina turnira ekipe Dinamo Sasarija.

Crveno-beli stižu na jug Italije u petak uveče, a u prvom meču na turniru u subotu igraće protiv ekipe Dinamo Sasarija.

Program Turnira
Subota:
Olimpia Milano – ASVEL (18h)
Dinamo Sasari – Crvena zvezda Meridianbet (20.30h);

Nedelja:
Utakmica za treće mesto (18h)
Utakmica za prvo mesto (20.30h);

Crveno-beli putuju na prve turnirske provere nekompletni sa 9 igrača (u Beogradu je ostao Miloš Teodosić, Jago Dos Santos i Marko Simonović se priključuju timu početkom sledeće nedelje), ali bez obzira na popriličan hendikep i skraćen roster koji će i ovoga puta biti potpomognut nekadašnjim juniorom našeg tima Stevanom Karapandžićem, trener Duško Ivanović očekuje od prvih provera da se tim dalje uigra:

„Prve provere nam slede na turniru u Italiji, momci su dobro radili i u Staroj Pazovi i na treninzima u Beogradu. Nismo kompletni, ali svaki minut i svaku utakmicu iskoristićemo da se što bolje uigramo, što bolje upoznamo jer imamo dosta novih igrača i svako novo iskustvo u tom smislu biće dragoceno. Turnir je jak, tri evroligaša i domaćin, rezultat nije u prvom planu već neke druge stvari koje su nam važne u ovoj fazi priprema pred početak sezone“ rekao je Ivanović.

Ekipa se vraća u Beograd u ponedeljak, a nakon par dana treninga i kompletiranja tima, novi izazov biće turnir „Magenta Kup“ u Minhenu.