Crveno -beli nekompletni, ali spremni za utakmicu u četvrtak (18.30 Arena)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet nominalno gostuju u četvrtak u gradskoj Beogradskoj Areni ekipi Partizana u utakmici 5.kola Evrolige.

Crveno-beli su prošle sezone prvi istorijski derbi u gradskoj dvorani dobili trojkom Nemanje Nedovića, ovoga puta utakmica se igra već u ranoj fazi nove sezone.

Ekipa je nakon pobede u ABA ligi, trenirala prethodna dva dana u dvorani basket City, a pred brojnim novinarima pojavili su se novi trener Janis Sferopulos, kao i Adam Hanga i Dejan Davidovac.

Ekipa Crvene zvezde Meridianbet koja neće imati podršku u četvrtak od 18.30, nastupiće u ovoj utakmici oslabljena bez kapitena Branka Lazića i Nemanje Nedovića.

Trener KK Crvena zvezda Meridianbet Janis Sferopulos:

Prvo želim da kažem da je ovo veoma važan meč za nas, a i za njih. Svi znaju važnost derbija. Mislim da igrači znaju koliko je važno za celu Crvenu zvezdu da pobedimo i zato želim da se borimo, da poštujemo Partizan, ali da damo sve od sebe. Mi smo Crvena zvezda i borićemo se. Imam neke ideje koje polako uklapam u tim. Radimo na prioritetima prvo, a onda i na ostalim stvarima”, rekao je Sferopulos brojnim novinarima na otvorenom treningu u sredu.

Adam Hanga: „Derbi je. Svi smo uzbuđeni, od kada je objavljen raspored letos svi smo čekali ovaj meč. Imamo dva derbija uzastopno. Naša situacija, neću da kažem da je komplikovana, ali smo prošli kroz promene u poslednjih nekoliko dana. Pokušavamo da se adaptiramo na novog trenera, novi sistem, da promenimo male stvari. Nismo imali vremena za velike promene. Trener ima novi uticaj, to je proces, uzbuđeni smo zbog meča“ rekao je Hanga i prokomentarisao dolazak novog trenera:
„ Radili smo nekoliko dana, dugo je u Evroligi, na vrhunskom nivou, bio je u Olimpijakosu, Makabiju, nadam se da možemo da ostvarimo zajednički uspeh. Nije pravio mnogo izmena, neće biti drugi tim, sa drugim postavama. Moramo da budemo pametni, da polako menjamo neke stvari, imali smo samo jedan meč do sada, korak po korak.” rekao je Hanga.

Utakmica 5.kola Evrolige KK Partizan – KK Crvena zvezda Meridianbet igra se u četvrtak od 18.30 časova.