Crvena zvezda Meridianbet sigurna protiv Borca

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet su savladali Borac u “Beogradskoj areni”, rezultatom 90:74, u okviru 16. kola ABA lige.

Crveno-beli su tako pred nešto više od šest hiljada gledalaca došli do 14. pobede ove sezone i uz dva poraza se nalaze na prvom mestu regionalnog takmičenja.

Sa druge strane, Borac je došao do devetog poraza i sada je na 10. mestu sa skorom 7-9.

Ekipa Crvene zvezde Meridianbet odigrala je bez Teodosića, Nedovića, Topića, sa ravnomernom podelom minutaže taman koliko joj je bilo potrebno da dođe do pobede, iako su se gosti iz Čačka borili i u drva navrata nakon +17 posle prve četvrtine vraćali na minus 3.

Ipak crveno-beli su meč rutinski priveli kraju a do novih bodova došli su predvođeni Dos Santosom koji je upisao 24 poena uz po sedam skokova i asistencija, pratio ga je Luka Mitrović sa 16 poena, Rokas Gedraitis je ubacio 15, a dvocifren je bio i Majk Tobi sa 13 poena i šest skokova.

Kod Borca, istakao se Ronaldo Segu sa 20 poena.

Ekipa Crvene zvezde Meridianbet u ponedeljak ima slobodan dan nakon ogromnih napora u prethodnom periodu, a u utorak počinju pripreme za naredni meč EL sa Baskonijom u Beogradu.