Crvena zvezda Meridianbet dočekuje Zadar (nedelja 19 časova)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet dočekuju u nedelju u Beogradskoj Areni od 19 časova ekipu Zadra u utakmici 20.kola ABA lige.

Crveno beli u ovaj meč ulaze posle poraza od Žalgirisa u Evroligi, ali i samo 48 sati nakon zahtevne evroligaške utakmice. Motiva za pobedu ima na pretek baš kao i svaki put kada igra Zvezda. Sa druge strane, Zadar u Beograd stiže u sjajnom raspoloženju, sa tri vezana trijumfa u regionalnom takmičenju.

U prvoj utakmici ova dva tima ove sezone slavila je Crvena zvezda Meridianbet rezultatom 81:74, a najkorisniji je tada bio Rokas Gedraitis sa 19 poena, dok je Jago dodao 12. Na drugoj strani najraspoloženiji je bio Luka Božić sa 18 postignutih poena.

Trener crveno belih u ovom meču neće moći da računa na povređenog Nikolu Topića, čiji oporavak teče po planu, dok su pod znakom pitanja kapiten Branko Lazić, kao i Miloš Teodosić: Sutra igramo izuzetno važnu utakmicu za plasman u ABA ligi i to na našem terenu. Zadar je izuzetno opasan tim, u seriji dobrih rezultata i zaista moramo da budemo spremni da odigramo dobru utakmicu“ rekao je trener Janis Sferopulos.

Dalibor Ilić: „ Očekuje nas izuzetno važan meč u regionalnoj ligi, imamo dobru poziciju ali želimo pobedu jer pobede donose i dobru atmosferu. Zadar je u odličnoj formi, igraju dobro, i na nama je da se spremimo da odigramo dobru utakmicu kojom bi zadržali prvo mesto na tabeli. Pozivam naše navijače da dođu i pruže nam podršku“ rekao je Ilić.

Zvezda je trenutno na skoru od 16 pobeda i 3 poraza, dok ekipa iz Zadra ima 11 trijumfa i osam neuspeha.

Podsetimo, kapije beogradske Arene otvaraju se dva sata pre početka utakmice.