Naša Zvezda proslavila 79.rođendan (foto)

SD Crvena zvezda proslavilo je u ponedeljak u prepunom Medija Centru stadiona „Rajko Mitić“ 79. rođendan,

Ovaj rođendan, kao i uvek ulepšali su naši Zvezdaši: proslavljeni sportisti, legende Crvene zvezde, rukovodioci, sadašnji prvotimci, buduće zvezde … a ovaj rođendan proslavljan je pod sloganom „Ja sam godine proveo sa tobom“.

U godini za nama sportisti Crvene zvezde su beležili sjajne rezultate. I pored brojnih problema, novi pehari i nove medalje su se našle u trofejnim vitrinama naših klubova. Klubovi SD Crvena zvezda su u 2023. godini osvojili 45 ekipnih trofeja, 25 pehara u seniorskoj konkurenciji i 20 titula u mlađim kategorijama. Naši sportisti su osvajali medalje na najznačajnijim svetskim i evropskim takmičenjima.

Sportsko društvo Crvena zvezda pokrenulo je projekte kao što su „Zvezdin forum“, „Ja sam zvezdaš, ćirilicom pišem“, „Zvezdin ponedeljak“, „Najbolji mladi sportisti meseca“, „Treneri Crvene zvezde za evropsku dimenziju u sportu i međunarodnu mobilnost“…

Na obeleževanju 79-godišnjice po 59. put su izabrani najbolji sportisti i klubovi SD Crvena zvezda u protekloj godini, a među njima su se kao i uvek našli i naši košarkaši i košarkašice.

Košarkaš Nikola Topić dobio je priznanje za najboljeg juniora. Nagradu je primio od Nebojše Čovića, predsednika Košarkaškog kluba i potpredsednika Skupštine SD Crvena zvezda. Najbolja juniorka Crvene zvezde u protekloj godini bila je rvačica Maša Perović koja je dobila priznanje od Svetlane Petronijević, člana UO SD Crvena zvezda.

Fudbaler Kosta Nedeljković dobitnik je nagrade za najboljeg mlađeg seniora. Nagradu je uručio Vladimir Petrović Pižon, četvrta Zvezdina zvezda, najbolji sportista Crvene zvezde 1980. i 1981. godine i dobtinik nagrade za Životno delo. Za najbolju mlađu seniorku proglašena je karatistkinja Emilija Antanasijević, a priznanje je primila od Viktora Jelenića, legendarnog vaterpoliste i predsednika Vaterpolo kluba iz najtrofejnijeg perioda.

Priznanje „Crveno-belo srce“ pripalo je Institutu za transfuziju krvi Srbije.

Specijalno priznanje našeg Sportskog društva pripalo je Košarkaškom klubu ženskom koji je u godini za nama osvojio duplu krunu u seniorskoj i još tri trofeja u mlađim kategorijama. Priznanje u ime Kluba primila je Nevena Naumčev, kapiten prvog tima od Stojana Vujka, predsednika Skupštine SD Crvena zvezda.

Specijalno priznanje Sportskog društva dobio je i naš Košarkaški klub. Crveno-beli košarkaši osvojili su duplu krunu, titulu šampiona Srbije i Kup Radivoja Koraća, a prošloj sezoni ostvarili su i 17 pobeda u Evroligi, najviše do sada. Priznanje u ime kluba je dobio Željko Drčelić, predsednik UO Košarkaškog kluba od Ivana Bošnjaka, potpredsednika UO SD Crvena zvezda.

Dobitnik Nagrade za životno delo je legendarni rukometaš Jovica Cvetković, a nagradu mu je uručio Dušan Savić, legendarni fudbaler Crvene zvezde i prošlogodišnji laureat. Nagrada za životno delo pripala je i košarkašici Sofiji Pekić,

Za najboljeg sportistu Crvene zvezde proglašen je džudista Nemanja Majdov, a nagradu za najbolju sportistkinju dobila je džudistkinja Marica Perišić.

U protekloj godini za najbolji klub Sportskog društva Crvena zvezda je proglašen naš Fudbalski klub.

Uz zvuke himne Sportskog društva Crvena zvezda rođendansku tortu isekli su laureati, a usledilo je i zajedničko fotografisanje svih nagrađenih sportista i klubova SD Crvena zvezda.