Crvena zvezda je porodica!

Crvena zvezda je još jednom pokazala da je prava sportska porodica!

KK Crvena zvezda Meridianbet je u četvrtak dočekao ekipu Makabija u utakmici 29. kola Evrolige. Naši košarkaši su kao i uvek imali neverovatnu podršku sa tribina, a u krcatoj Areni viđena su dobro poznata lica u publici.

Ljubitelji crvene i bele boje u Areni su oduševljeno pozdravili mlade nade srpskog sporta gromoglasnim aplauzom, što je još jedan dokaz snage i jedinstva našeg Sportskog društva.

Na dan proslave 79. rođendana našeg kluba i Sportskog društva Crvena zvezda, 04. marta, ponosno smo se osvrnuli na sjajne rezultate ostvarene tokom 2023. godine. Brojke govore same za sebe – 45 ekipnih trofeja, 25 seniorskih pehara i 20 titula u mlađim kategorijama. Naši sportisti su zasluženo osvajali medalje na najprestižnijim svetskim i evropskim takmičenjima.

Od 1965. godine Sportsko društvo Crvena zvezda u kontinuitetu proglašava najbolje sportiste i klubove crveno-bele porodice. Na proslavi 79. rođendana SD Crvena zvezda 4. marta, po 59. put izabrani su najbolji Zvezdini klubovi i sportisti.

Između dva poluvremena meča između KK Crvena zvezda i Makabija navijači Crvene zvezde sa velikom radošću pozdravili su sve nagrađene među kojima su bili Aleksandar Filipović (trener sa kojim su vaterpolisti Crvene zvezde osvojili Kup Srbije i plasirali se u grupnu fazu Lige šampiona), Emilija Antanasijević (trostruka šampionka sveta u karateu), Kosta Nedeljković (učesnik Lige šampiona i A reprezentativac Srbije u fudbalu), Igor Lončar (najbolji trener mladih), Nikola Topić (šampion Evrope sa košarkaškom reprezentacijom Srbije do 18 godina i MVP Evropskog prvenstva), Maša Perović (osvajačica bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u rvanju), Simona Mateska (šampionka Balkana sa reprezentacijom Srbije u odbojci), Milan Stevanović i Milan Cvetković (šampioni Balkana u veslanju) i David Matlak (vicešampion sveta u kartingu).

No, podrška nije stizala samo od nagrađenih mladih sportista.

Igrači FK Crvena zvezda su obezbedili mesta u prvim redovima kako bi pružili snažnu podršku svojim kolegama, noseći sa sobom istinsku vatrenost crveno-belih boja. Pored prvotimaca, veliku podršku našim momcima pružio je i trener prvog tima FK Crvena zvezda Vladan Milojević.

Uz to, treba podsetiti da su igrači KK Crvena zvezda tokom proteklog vikenda pružili podršku svojim kolegama iz Sportskog društva. Subotnji fudbalski derbi nije prošao neprimećeno, jer su košarkaši naše ekipe bili među poznatim licima u publici, pokazujući tako međusobno poštovanje i podršku unutar SD Crvena zvezda.

Još jednom, po ko zna koji put, smo dokazali da ljubav prema klubu, prema grbu i prema crveno-belim bojama nadilazi sve granice. Kao prava porodica, uvek smo tu jedni za druge, kako u slavlju, tako i u izazovima koje život i sport donose!