Ubedljiv trijumf crveno–belih nad Cibonom

Crvena zvezda Meridianbet stigla je do nove ubedljive pobede u regionalnoj ABA ligi, pošto je u nedelju u Zagrebu slavila nad ekipom Cibone rezultatom 82:59 (14:21, 16:21, 20:20, 9:20).

Izabranici Janisa Sferopulosa krenuli su put glavnog grada Hrvatske dosta oslabljeni, pošto pored povređenih Teodosića, Topića i Tompkinsa, trener našeg tima nije mogao da računa na Jaga dos Santosa, koji je u meču protiv Makabija doživeo povredu po tipu impresivne frakture prednjeg zida frontalnog sinusa, kao i lakši potres mozga.

Ipak, i pored toga KK Crvena zvezda uspeo je da dođe do ubedljive pobede.

Najkorisniji u pobedi našeg tima bio je Nemanja Nedović sa 16 poena, pratio ga je Džavonte Smart sa poenom manje, dok je dodao Rokas Gedraitis ubacio 11. Na drugoj strani se najviše istakao Aleksandar Aranitović sa 16 poena.

Ušli su crveno–beli nešto sporije u meč, dozvolili su domaćem timu prednost veći deo prve četvrtine, a onda su na nešto više od tri minuta do kraja “ubacili u petu brzinu” i uspeli da dođu do izjednačenja, a potom i do preokreta, pa je rezultat na kraju prvih deset minuta meča rezultat bio 14:21 u korist KK Crvena zvezda.

Druga četvrtina nam je donela dosta bolju igra crveno–belih. Brzo je KK Crvena zvezda uspeo da dođe do dvocifrene prednosti, a upravo je i sa dvocifrenim vođstvom otišao na odmor posle prvog poluvremena (30:42).

Drugo poluvreme nam je donelo samo sigurniju igru našeg tima. Sjajno su delovali izabranici Janisa Sferopulosa na terenu, ne davajući protivniku priliku da se u bilo kom momentu rezultatski vrati u meč.

Posle 40 minuta igre u dvorani “Dražen Petrović” crveno–beli su uspeli da dođu do 20. pobede ove sezone u ABA ligi i to rezultatom.

KK Crvena zvezda je ubedljivo lider na tabeli sa 20 pobeda i svega tri poraza (dva manje od prateće Budućnosti). Pred našim timom je sada duplo kolo u Evroligi i to na domaćem terenu, prvo utakmica protiv Panatinaikosa u sredu 20. marta (20 časova), a potom i protiv Virtusa u petak 22. marta (19 časova), dok ih prva iduća utakmica u regionalnom takmičenju očekuje 25. marta protiv ekipe Mege.

Crvena zvezda: Smart 15 (2/8 za tri), Lazarević, Hanga 8, Davidovac 8, Mitrović 4, Tobi 9, Bolomboj 9, Ilić 2, Nedović 16 (1/5 za tri), Gedraitis 11, Gilespi.