Crvena Zvezda Meridianbet ubedljivom pobedom nad Splitom završila ligaški deo ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet pobedom su zatvorili ligaški deo regionalne ABA lige. Crveno-beli su u nedelju kao gosti savldali ekipu Splita rezultatom 73:92 i kao što je od ranije poznato, sa prve pozicije ulaze u doigravanje takmičenja.

Najkorisniji u pobedi našeg tima bio je Nemanja Nedović sa 19 poena, Džavonte Smart je dodao 13, a pratio ga je Jago sa poenom manje.

Na utakmici protiv Splita prve minute u crveno-belom dresu upisao je Trej Tompkins, koji je za nešto više od 10 minuta na terenu upisao 4 poena.

Izabranici Janisa Sferopulosa su u duel ušli poprilično sigurno, ali se vodila velika borba do sredine prve četvrtine, kada su crveno-beli posle poena Luke Mitrovića i Nemanje Nedovića došli do osetnije prednosti 9:16. Tajm-aut trenera domaćeg tima nije urodio plodom, pa su naši momci posle prvih deset minuta igre u Splitu imali prednost od šest poena – 19:25.

U istom ritmu nastavljeno je i u drugoj četvrtini. Uspešno su crveno-beli čuvali prednost, ostavljajući protivnika bez šansi za izjednačenje i eventualni preokret. Rezultat posle 20 minuta igre bio je 37:49 u korist našeg tima.

Gde su stali naši momci u prvom, tu su nastavili u drugom poluvremenu. Dominacija crveno-belih u Splitu viđena je i tokom treće četvrtine, koja je izabranicima Janisa Sferopulosa poslužila za povećavanje prednosti i miran ulazak u poslednji period igre – 56:66.

Crveno-beli su do kraja susreta igrali u svom ritmu, te bez mnogo muke utakmicu priveli kraju u svoju korist i slavili rezultatom 73:92.

Izjava trenera Janisa Sferopulosa: “Želim da čestitam našim igračima jer smo bili fokusirani, odradili smo ono što smo planirali, kako defanzivno, tako i ofanzivno. Kontrolisali smo utakmicu. Došli smo da se borimo za pobedu, znali smo da je Split tim kojem ako dozvolite da igraju njihovim stilom, onda bismo im dopustili da budu komforni i imali bismo problem. Svaku utakmicu smo išli na pobedu nevezano ko je bio protivnik. Ligaški deo smo završili sa svega četiri poraza, od čega su se tri desila posle duplog kola u Evroligi. Kada se sve sabere, zaista bih čestitao mojim igračima na ovom uspehu!”