Crveno-beli pobedom otvorili plej-of ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet pobedom su otvorili četvrtfinalnu seriju ABA lige, pošto su u ponedeljak pred domaćim navijačima posle velike borbe savladali ekipu Studentskog centra rezultatom 83:81 (15:21, 15:19, 19:24, 34:17).

Koliko su utakmice plej-of serije drugačije, objasnili su kapiten Branko Lazić i trener Janis Sferopulos na konferenciji za medije pred početak doigravanja, a pravi primer toga bila je utakmica u ponedeljak uveče.

Iako su crveno-beli u 25. kolu ligaškog dela ABA lige bez muke slavili nad ekipom iz glavnog grada Crne Gore rezultatom 94:76, Podgoričani su u ponedeljak uveče u Beogradu pokazali potpuno drugačije lice i pošteno namučili naš tim. Međutim, crveno-beli su sjajnom igrom u poslednjoj četvrtini uspeli da nadoknade dvocifren zaostatak i na kraju upiše trijumf na startu plej-ofa regionalnog takmičenja.

Najkorisniji u ekipi Crvene zvezde bio je Miloš Teodosić sa 17 poena, Luka Mitrović je dodao 14, a Nemanja Nedović i Dejan Davidovac su upisali po 13. Na drugoj strani najraspoloženiji je bio Ivišić sa 14.

Pre početka utakmice u Beogradskoj Areni Branko Lazić je primio nagradu za najboljeg defanzivnog igrača ligaškog dela regionalnog takmičenja, dok je Nikola Topić primio priznanje za najboljeg mladog igrača. Nagrade je Laziću i Topiću uručio Milija Vojinović sportski direktor ABA lige.

Izabranici Janisa Sferopulosa su nešto sporije ušli u meč, dok je gostujući sastav bio odlučan da namuči naš tim što je više to moguće. Imali su Podgoričani osetnu prednost sredinom prvih deset minuta, ali su Mitrović i Lazić poenima u izuzetno bitnim momentima uspeli to da smanje. Ipak, rezultat posle prve četvrtine je bio na strani gostujućeg tima – 15:21.

Velika borba nastavljena je i tokom drugih deset minuta. Pokušavali su crveno-beli na sve načine da okrenu rezultat u svoju korist, ali im to nije polazilo za rukom, pa je na semaforu posle prvog poluvremena bilo 30:40 u korist Studentskog centra.

Košarkaši Studentskog centra su tokom treće četvrtine uspeli da dođu i do +18, a na kraju ovog dela igre rezultat je bio 49:64 u korist gostujućeg tima.

Međutim, crveno-beli su pred tokom poslednje četvrtine uspeli da smanje zaostatak na jednocifren broj poena, a u jedom momentu su imali -7. Nastavljena je velika borba, uspeli su gosti opet da dođu do dvocifrene prednosti, naši momci su pretili, smanjivali prednost protivnika, a sredinom poslednjih deset minuta posle trojke Teodosića i Davidovca su stigli na šest poena zaostatka.

Sjajna odbrana našeg tima viđena je u narednim trenucima, što je rezultiralo i potpunim rezultatskim vraćanjem u meč i izjednačenjem – 74:74. Posle dve vezanje trojke Nedovića i to jedne pod faulom, naši momci su prešli u vođstvo i na kraju slavili rezultatom 83:81.

KK Crvena zvezda Meridianbet: Teodosić 17, Hanga 7, Tompkins 2, Davidovac 10, Mitrović 14, Lazić 6, Bolomboj 6, Ilić, Nedović 13, Gedraitis, Gilespi, Dos Santos 5.