CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET SILOVITO OTVORILA POLUFINALE

KK Crvena zvezda je na korak do finala regionalne lige, pošto je u petak pred Zvezdašima savladao Megu 103:73!

Košarkaši Crvene zvezde su u petak dočekali ekipu Mege u prvoj utakmici polufinalne serije ABA lige, a pre samog početka duela održan je minut ćutanja u čast godišnjice od masovnih ubistava u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar i u selima Malo Orašje i Dubona kod Mladenovca.

U to ime košarkaši obe ekipe su istrčali na teren u majicama sa natpisom “živite” i sa ispisanim imenima svih tragično stradalih.

Crveno-beli su izvanrednom igrom tokom čitave utakmice uspeli da savladaju ekipu Mege rezultatom 103:73 i povedu sa 1-0 u polufinalnoj seriji.

Najraspoloženiji u našem timu bili su Nedović i Gedraitis sa po 13 poena, pratio ih je Tompkins sa dva poena manje, dok su Teodosić i Jago dodali po 10. Na drugoj strani najviše se istakao Đurišić sa 26.

Izabranici Janisa Sferopulosa su izuzetno dobro ušlo u duel i već do sredine prve četvrtine su imali prednost od sedam poena (13:6). Odlični su bili i u odbrani i u napadu, pa su uspeli da takvu prednost sačuvaju do kraja prvih deset minuta, a na semaforu je pisalo 27:20.

Crveno-beli su drugu četvrtinu odigrali još bolje u odnosu na prethodnu. Na nešto manje od isteka dva minuta ove deonice KK Crvena zvezda je otišla i na dvocifrenu prednost (32:22). Nastavili su naši košarkaši u sjajnom ritmu, vođstvo je samo raslo, a tačku na prvo poluvreme stavio je Nedović i to pogođenom trojkom pod faulom. Siguran je bio i u izvođenju dodatnog slobodnog bacanja, a naš tim je na “mali odmor” otišao sa 19 poena prednosti – 52:33.

Dominacija crveno-belih nastavljena je i u trećoj deonici. Izabranici Janisa Sferopulosa su tokom ovog dela utakmice, baš kao i tokom prethodne dve četvrtine delovalo sjajno na terenu, što je samo rezultiralo još većim dvocifrenim vođatvom po isteku 30. minuta – 78:55.

Košarkaši našeg tima su do kraja uspešno čuvali i povećavali prednost i na kraju slavili rezultatom 103:73.

Izjava trenera Janisa Sferopulosa: “Pre nego što bilo šta kažem, da pošaljem saučešće svim porodicama koje su izgubile svoju decu prošle godine. Nisam bio u zemlji, ali kada sam pročitao o tome, bilo je užasno i mogu da shvatim kako se sada osećaju. Drugo što hoću da kažem je da želim sve najbolje Miljenoviću, da povreda bude što manje težine. O samoj utakmici, mislim da smo bili koncentrisani i ozbiljni, igrali smo dobro 40 minuta u napadu i odbrani. Sada je 1:0, ovo je polufinale, nije bilo važno koliko pobedite, 30 razlike ili jedan. Sada imamo još jedan meč.”

Druga utakmica polufinalne serije na programu je 7. maja, a domaćin je ekipa Mege.