Crvena zvezda Meridianbet povela sa 1:0 i stigla i do 2000. pobede u istoriji kluba!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan u prvom meču finalne serije KLS 89:88. Time su ostvarili i 2000.pobedu u istoriji kluba, a po prvi put od 1945.godine i istorijata derbija, jedna ekipa zabeležila je 7 uzastopnih pobeda u „večitim derbijima“!!!

Crvena zvezda je slavila posle izuzetno uzbudljive završnice. Partizan je imao napad za pobedu, ali Ledej nije pogodio u poslednjoj akciji gostiju kojoj je prethodila velika konfuzija u hali, tehnička, slobodno bacanje za goste…

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde Meridianbet bio je Dejan Davidovac sa 23 poena, dok je kod poraženog najbolji bio Aleksa Avramović sa 20.

To znači da je Crvena zvezda povela u finalnoj serji KLS , i do titule u domaćem šampionatu im nedostaje samo jedna pobeda.

Izuzetno uzbudljiva utakmica pred 6500 gledalaca  rešena je u uzbudljivoj završnici uz mnogo konfuzije u kojoj je bilo nekoliko vrlo spornih situacija na račun Crvene zvezde, kao i tehnička klupi našeg tima zbog konfuzije koju je izazvao zapisnički sto ne obavestivši našeg trenera Janisa Sferopulosa da nema više ni jedan tajm aut što je sankcionisano tehničkom greškom i slobodnim bacanjem za goste. Ipak, crveno beli su uspeli da se odbrane i povedu 1-0. Nažalost, Jago Dos Santos doživeo je povredu lista i na nosilima je iznet iz hale, ali su svi ostali momci od kojih su mnogi poput Nedovića i Mitrovića roviti uspeli da iznesu teret ove utakmice i okončaju je na pravi način!

CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET – PARTIZAN MOZZART 89:88

(31:24, 20:28, 26:21, 12:15)
Dvorana: “Aleksandar Nikolić”
Gledalaca: oko 6.000
Sudije: Jovčić, Obrknežević, Jevtović

Crvena zvezda Meridianbet: Lazarević 2, Teodosić 2, Tompkins 3, Davidovac 23, Mitrović 12, Lazić 2, Ilić 4, Nedović 11, Giedraitis 12, Dos Santos 18

Partizan: Avramović 20, Anđušić 17…

Trener Crvene zvezde Meridianbet Janis Sferopulos bio je izuzetno ljut nakon utakmice, a konferenciju za medije je  prekinuo nakon kraćeg izlaganja u kome je jasno izneo probleme sa kojim se suočava crveno beli tim poslednja tri meseca sa ogromnim pritiscima:

Želim da čestitam igračima na pobedi danas. Bila je to za nas velika pobeda, ali tu sam skoro deset meseci. Svi su videli šta je moj stav kao trenera Crvene zvezde. Uvek sam poštovao ligu i protivnika, protivničke navijače i sudije. Do sada nisam pričao ni o čemu drugom osim o košarci. Nažalost Partizan je uspeo sa ovih dva-tri meseca priče o sudijama da danas dovede trojicu sudija koji nisu sudili istim kriterijumom. Moraju sudije više da nas poštuju i možemo da pričamo o suđenju. Možemo da branimo naš tim ako napadnemo sudije. Možemo i mi to da uradimo. Nema pitanja“, rekao je trener crveno belih.

Sledeći meč je na programu u sredu kada će u Beogradskoj areni domaćin biti Partizan (20 časova). Eventualni treći meč na programu u subotu od 20.30 časova.