Црвено-бела крв 27. и 28. јуна!

У четвртак и петак, 27. и 28. јуна, 2024. године, одржаће се јубиларна тридесета акција добровољног давања крви у организацији УГ Делије Север, СД Црвена звезда и Института за трансфузију крви Србије, под слоганом „ТРИДЕСЕТИ ПУТ ДАЈЕМО КРВ“ у склопу традиционалне акције „ЦРВЕНО-БЕЛА КРВ“.

Стадион Рајко Митић – Медија центар, четвртак и петак, 27. и 28. јун од 10-18 часова.

Градови у којима ће се још одржати акција “Црвено-бела крв”:

Ми Звездаши смо више пута у прошлости показали да имамо велико и хумано срце, а нова, јубиларна тридесета акција добровољног давања крви права је прилика да још једном покажемо да је Црвена звезда велика породица која на много начина доприноси читавој заједници!

Наглашавамо да је ово период године када је велики дефицит давања крви, те је веома важно да се баш сада сви они који желе да донирају крв одазову, јер је реч о критичном периоду, као и да једна јединица крви може да спаси и до три живота.

Крв могу да дају све особе узраста  од 18 до 65 година. Потребно је да буду здраве, наспаване, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири за особе женског пола.

Звездаши, покажите хуманост!