VELIKA POBEDA CRVENE ZVEZDE I PLASMAN U FINALE KUPA!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan u polufinalu Kupa Radivoja Koraća rezultatom 83:75.

U krcatoj dvorani „Čair“ bodreni velikim brojem navijača Crvene zvezde koji su bodrili ekipu i nakon velikog zaostatka i velikog preokreta, najefikasniji kod crveno-belih bio je Vildoza sa 15 poena, a po 14 su dodali Petrušev i Nedović.

Kup Radivoja Koraća, polufinale:
Partizan – Crvena zvezda 75:83
(21:15, 23:19, 14:25, 17:24)

Hala: Čair, Niš
Sudije: Uroš Nikolić, Uroš Obrknežević i Stefan Ćalić

Spektakularna utakmica u polufinalu Kupa obeležena je velikim preokretom crveno-belih koji su ostali bez prvog trenera Duška Ivanovića već u 12 minutu, i gubili 18 poena, ali su spektakularnim preokretom stigli do jedne od najvećih pobeda u istoriji večitih derbija!

Protivnik Crvenoj zvezdi u velikom finalu biće ekipa Mege koja je u drugom polufinalu na gotovo identičan način savladali FMP nakon preokreta.

Opisati utakmicu u kojoj je naš tim stigao do epskog preokreta nije lako, ostaće upisano da su crveno-beli i pored šuta 1-13 za tri uspeli da ostanu u utakmici na poluvremenu (34-44) a onda stampedom napravili seriju 43-16 do 20.minutnog prekida koji ih nije omeo da nastave gde su stali i dođu do velike pobede i finala!!!

Crvena zvezda Meridanbet: Vildoza 15 (6sk), Lazarević, Kampaco 12 (7as), Mitrović 11 (7sk), Lazić 3 (3as), Martin 2, Dobrić 4, Nedović 14, Marković, Kuzmić, Petrušev 14, Bentil 8 (7sk)

Trener KK Crvena zvezda Meridianbet Duško Ivanović: “I pored loše igre na poluvremenu smo imali izvanredan rezultat po meni. Jedino nam je falila agresivnost koje nismo imali. Kad sam došao prvi dan u Zvezdu i održao trening, rekao sam da su ovi momci čvrsti, tvrdi, borci i to se pokazalo. Na početku nismo imali agresivnost, ali posle se to pokazalo i odigrali smo kako treba da igramo. Ovo je druga utakmica, došli smo da osvojimo Kup, a sutra će biti treća i sa tim mentalitetom treba da igramo i u finalu. Najbitnije je da igrači imaju to u glavi, da ostaje još jedan meč za trofej. Znamo dobro Megu, utakmica traje 40 minuta, moramo da budemo koncentrisani. Imamo malo vremena, ali spremićemo utakmicu. Ništa nije gotovo, oni su pokazali večeras da su dobra ekipa, gubili su od FMP i onda su okrenuli. Talentovana, mlada ekipa“.

Veliko finale igra se u subotu od 21 sat.