Enis: “Veliki korak napred u mojoj karijeri”

Novi prvotimac Crvene zvezde mts Dilan Enis u intervjuu govori o velikom koraku napred u svojoj karijeri, velikom radu koji ga očekuje i adaptaciji na nove saigrače i sistem u koji dolazi.

Novi košarkaš Crvene zvezde mts Dilan Enis, odradio je u ponedeljak obavezne lekarske preglede i testove, i zadužio opremu na početku svog dvoipogodišnjeg ugovora koji je potpisao sa aktuelnim šampionom ABA li KLS lige, i predstavnikom Srbije u Evroligi.
Ovaj bek poreklom sa Jamajke i kanadskim pasošem, nije krio uzbuđenje novim poglavljem i korakom napred u svojoj košarkaškoj karijeri:
„ Vrlo sam uzbuđen dolaskom u Crvenu zvezdu. Veliki korak u mojoj karijeri napred, veliki korak na ovom mom košarkaškom putovanju. Pridružiti se ovako velikom klubu, koji ima veliku košarkašku kulturu i strast, to je svojevrsni blagoslov za mene. Jedva čekam da se pridružim momcima i odradim prvi trening u utorak”.
Crvena zvezda mts je klub sa armijom navijača, a ciljevi su poznati. Medjutim, Dilan ne oseća nikakav pritisak, već samo najavljuje puno rada:
„ Ne osećam nikakav pritisak, navijači su ti koji čine utakmicu uzbudljivom, atmosferom koju prave na tribinama. Mnogo se priča o tom pritisku kada igraš u velikom klubu, ali ja to gledam na drugi način. Košarka je zabavna igra, a moje je da radim izuzetno naporno i teško svaki dan, na treninzima, na utakmicama i da pomognem timu da pobeduje”.
Dilan je kao bivši igrač Mega Bemaksa imao priliku prethodnih meseci da se upozna sa situacijom u ovdašnjoj košarci, i već je stekao sliku o tome u kakav klub i tim prelazi. Novi izazov je i Evroliga.
„ Dolazak u Crvenu zvezdu u tom smislu je ostvarenje sna. Doći u Evropi, i naći se na najvišem nivou, igrati Evroligu, boriti se za pobede i trofeje u ABA ligi. Ali, sa druge strane, ne želim da razdvajam utakmice na velike i male, i da postavljam sebi dodati pritisak. Ponavjam, dokle god igramo čvrsto, puno radimo, verujem da će sve biti dobro”.
Dilan je istakao da će mu, kao i svakome ko dolazi u novu sredinu, gde ga očekuje novi trener, novi saigrači i drugačiji sistem, biti potrebno vreme za adaptaciju. Nada se da će radom i napornim treningom taj period biti sveden na minimum.
„Svaki put kada dođeš u novi tim potrebno je vreme za adaptaciju. Dok sam bio na koledžu shvatio sam neke stvari u tom smislu, znam kako da se adaptiram, menjao sam i koledž tokom moje studentske karijere. Moraš da gradiš odnos sa svima i van, i na terenu. Neće doći sve sa jednom utakmicom, ali tu sam, i imaću vremena da se adaptiram i da se pokažem u pravom svetlu”
Za kraj intervjua za klupski sajt, imao je i poruku za navijače Crvene zvezde: „ Hvala Vam na ogromnoj podršci, video sam tokom vikenda putem društvenih mreža svu podršku kada je objavljeno da sam igrač Crvene zvezde . Nemam dovoljno reči da Vam se zahvalim na lepim željama, i jedva čekam da obučem dres i da predstavljam klub na najbolji mogući način” rekao je za kraj Dilan Enis koji će u Crvenoj zvezdi mts nositi dres sa brojem 31 na ledjima.
Prvi trening sa crveno-belima odradiće u utorak po povratku ekipe iz Zagreba.