Duško Ivanović

Trener
Prvi trener seniorskog tima KK Crvena zvezda mts je Duško Ivanović. On je i zvanično počeo sa radom 14.novembra 2022.godine. Iskusni crnogorski trener, rođen 1. septembra 1957. godine u Bijelom Polju, potpisao je u dvogodišnji ugovor sa crveno-belima. Zvanični debi imao je u četvrtak na utakmici 7. kola Evrolige sa francuskim ASVELom u Beogradu na kojoj je zabeležio pobedu. Duško Ivanović na klupu crveno-belih stiže kao jedan od najiskusnijih i najtrofejnijih evropskih trenera. Nekadašnji trener Limoža, Barselone, Panatinaikosa, Himkija, Bešiktaša i Baskonije (vodio je u 3 navrata) vlasnik je 17 trenerskih trofeja u Švajcarskoj, Francuskoj, Grčkoj i Španiji. Svoju 30-godišnju trenersku karijeru počeo je u Švajcarskoj 1993. godine (Friburg), i to nakon izuzetne igračke karijere koju su mu obeležile dve evropske titule sa Jugoplastikom. Poslednji trenerski angažman imao je na klupi Baskonije kojoj je doneo 4. titulu prvaka Španije (tri od četiri titule tog kluba osvojio je upravo Duško Ivanović kao trener) pobedom nad ekipom Barselone u finalu čiji je MVP bio aktuelni plejmejker Crvene zvezde Luka Vildoza.
Nacionalnost
mne Montenegro
Trenutni tim
CZV
Prošli timovi
KBA, FCB, PAO

Karles Marko

Pomoćni trener
Španski trener Karles Marko, uključio se u rad stručnog štaba KK Crvena zvezda 20.novembra 2022.godine Nekadašnji španski košarkaš i reprezentativac te zemlje, rodom iz Barselone, igrao je za 4 sezone za Huventud, kao i za ekipe Kaha San Fernanda, Manrese, Saragose… Najveći uspeh kao igrač ostvario je 2003.godine osvajanjem srebrne medalje na Eurobasketu u Švedskoj kao reprezentativac Španije. Svoju trenersku karijeru počeo je još pre 11 godina, 2011. u Manresi, a samostalno je vodio ekipe Ovieda i Palensije.Karles Marko je rođen 1974. Godine i odmah se uključio u rad našeg prvog tima kao prvi pomoćnik prvog trenera Duška Ivanovića.
Nacionalnost
esp Spain
Trenutni tim
CZV

Nenad Jakovljević

Pomoćni trener
Nenad Jakovljević još jedan od pomoćnika u stručnom štabu KK Crvena zvezda mts za takmičarsku sezonu 2022-2023 rođen je 30.10.1988.godine u Sremskoj Mitrovici. Do dolaska u Crvenu zvezdu sticao je bogato iskustvo koje ga je i preporučilo za rad u Crvenoj zvezdi, radeći u inostranstvu, najvećim delom u Nemačkoj i prvenstveno Italiji, posebno u ekipi Trenta u kojoj je na raznim pozicijama proveo čak 5 godina, takođe sarađujući i sa italijanskom košarkaškom federacijom. Pre toga prvo značajnije iskustvo imao je u ekipi Bajerna kod trenera Svetislava Pešića. Izuzetno je cenjen u radu i individualnim treninzima sa igračima, a novo iskustvo tog tipa imao je u Francuskoj tokom 2019. godine. Pre dolaska u Crvenu zvezdu, dve sezone proveo je u Evroligi kao delegat tog takmičenja, vodeći računa o velikom broju poslova koji su važni za nesmetano funkcionisanje tog takmičenja. Nenad Jakovljević je takođe i deo seniorskog tima reprezentacije Srbije.
Trenutni tim
CZV

Vladan Radonjić

Kondicioni trener
Ulogu kondicionog trenera u takmičarskoj sezoni 2022-2023 na Malom Kalemegdanu obavljaće jedan od najboljih evropskih stručnjaka Vladan Radonjić. Vladan Radnojić ima samo 42 godine, i već veliko iskustvo rada sa seniorskim ekipama i zavidan staž u brojnim klubovima iz regiona i mlađim selekcijama Srbije. U dosadašnjoj karijeri kao kondicioni trener radio je Vršcu, CSKA iz Moskve, Donjecku, Partizanu i Igokei. Bio je i deo stručnog štaba omladinske selekcije Srbije koja je 2009. godine u Francuskoj osvojila zlatnu medalju. Takođe, radio je i sa brojnim vrhunskim evropskim odbojkaškim ekipama. Rođen je 15.juna 1979. godine u Gornjem Milanovcu.
Trenutni tim
CZV

Todor Galić

Fizioterapeut
Trenutni tim
CZV

Miljan Nićiforović

Fizioterapeut
Trenutni tim
CZV

Igor Tomašević

Kondicioni trener
Kondicioni trener Igor Tomašević rođen je 24.08.1982.godine u Beogradu. Na Fakultetu za sport, Tomašević je diplomirao na studijskom programu Trener u sportu. Neposredno posle sticanja diplome, Igor je odlučio da istom programu upiše i master studije koje je uspešno okončao 2020.godine. Godinama unazad je radio sa na fizičkoj pripremi vrhunskih sportista (košarkaša, tenisera, odbojkaša, boksera, hokejaša…), a pre dolaska i angažmana u KK Crvena zvezda nekoliko godina bio je zadužen za fizičku spremu seniorske reprezentacije Srbije u boksu. Igor je bio jedan od mnogih studenata Fakulteta za sport, koji je svoja teorijska znanja pretočio u praksu gde je i diplomirao uz asistenciju profesora Vladimira Koprivice. Osim sa bokserima, Igor Tomašević je uspešno sarađivao i sa rukometnom reprezentacijom Srbije, a tokom sezone 2019 – 2020, bio je i kondicioni trener košarkaša Igokee.
Trenutni tim
CZV

Milorad Ćirić

Fizioterapeut
Rođen je 18.jula 1968.godine u Beogradu. Na Višoj školi za fizioterapeute Milorad Ćirić diplomirao je 1992. godine i od tada radi u sportu. Milorad je tako krenuo stopama svog oca Petra, čuvenog fizioterapeuta, koji je na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu (1984) i Seulu (1988) bio u stručnim timovima naših kajakaša, kanuista i veslača koji su osvojili nekoliko medalja. Milorad je prvo je sarađivao sa fudbalerima i to u beogradskim klubovima Čukarički i Obilić, da bi potom prešao u košarku gde je ostao do danas. Kratko se zadržao u Beovuku i Beopetrolu, da bi 1998. godine došao u FMP iz Železnika. Sa panterrima je osvojio dva šampionska prstena Jadranske lige i tri Kupa Radivoja Koraća, a radio je i sa košarkaškom reprezentacijom Jugoslavije i to više nego uspešno pošto je bio u stručnom štabu selektora Svetislava Pešića na EP 2001. i SP 2002. godine kada je naša selekcija osvojila dve zlatne medalje. Učesnik je brojnih seminara iz sportske medicine u zemlji i regionu i član Zdravstvene komisije Olimpijskog komiteta Srbije. U Crvenoj zvezdi je od 2011.godine i aktivno je učestvovao u svim velikim uspesima crveno-belih sa kojima je do 2019.godine osvojio čak 14 trofeja. Važan deo stručnog štaba i u takmičarskoj 2019-2020.sezoni.
Trenutni tim
CZV

Dr Nebojša Mitrović

Doktor
Doc dr sc med dr Nebojša Mitrović rođen 12. septembra 1971.godine u Beogradu. Diplomirao, magistrirao, specijalizirao i doktorirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Zvanje Primarijusa stekao je 2011.god. Docent je na katedri hirurgije sa anesteziologijom Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu od 2018.godine. Hiruršku karijeru započeo je na Klinici za hirurgiju KBC dr Dragiša Mišović u Beogradu 1998 god., gde je radio do 2010.god. Od septembra 2010.god. zaposlen je na Klinici za hirurgiju, KBC Zemun, Beograd, gde obavlja funkciju načelnika službe opšte hirurgije i pomoćnika direktora za hirurške grane. Autor je i koautor više od 60 naučnih radova iz oblasti opšte hirurgije i sportske medicine. Završio je kurs za timskog lekara Internacionalne federacije sportske medicine (FIMS). Organizator je i predavač na više od 15 kurseva i simpozijuma kontinuirane edukacije iz hirurgije i sportske medicine. Paralelno sa hirurškom praksom, stiče iskustvo u sportskoj medicini angažujući se kao klupski lekar od 1999.god. prevashodno u košarci (KK Beopetrol, KK Atlas, KK FMP) a od 2011.godine deo je stručnog štaba Crvene zvezde I predsednik lekarske komisjije koja vodi brigu o zdravlju svih igrača KK Crvena zvezda. Od 2008. do 2012. angažovan kao lekar seniorske košarkaške reprezentacije Srbije sa kojom je učestvovao na Evropskom i Svetskom prvenstvu. Kao lekar olimpijskog tima učestvovao na letnjim Olimpijskim igrama u Pekingu (2008) i Mediteranskim igrama u Almeriji (2005). Svake godine uradi više od 350 operacija, sa posebnim se interesovanjem za klasičnu i laparoskopsku hirurgiju kao i urgentne hirurške procedure i lečenje povreda kod sportista. Tokom pandemije Covid 19 virusa obavlja funkciju koordinatora kovid bolnice KBC Zemun i svakodnevno je u direktno uključen u lečenje najtežih slučajeva covid infekcije.
Trenutni tim
CZV

Dr Boris Gluščević

Doktor
Rođen je 29.maja 1967.godine. Medicinski fakultet završio je u Beogradu 1994. godine. Magistrirao je 2002, a doktorant specijalista ortopedije sa traumatologijom je od 2003. godine. Boris Gluščević bavi se artroplastikom velikih zglobova, traumatologijom lokomotornog sistema i sportskom traumatologijom. Autor je preko 40 radova, a u preko 60 radova je učestvovao kao koautor. Član je Udruženja ortopeda Srbije i Evropskog udruženja ortopedskih hirurga. Titulu primarijusa stekao je 2010. Kao doktor u KK Crvena zvezda Gluščević radi od sezone 2011/2012 i deo je stručnog štaba i lekarskog tima KK Crvena zvezda. Kao deo crveno-bele porodice bio je deo svih uspeha crveno-belih košarkaša i titula koje su osvojene u poslednjih 8 godina.
Trenutni tim
CZV