Ioannis Sfairopulos

Trener
Grčki trener Janis Sferopulos postao je novi trener košarkaša Crvene zvezde Meridianbet 22.10.2023.godine. Nekadašnji trener Olimpijakosa i Makabija potpisao je dvogodišnji ugovor sa crveno-belima. Janis Sferopulos je rođen 21.marta 1967.godine u Solunu, gde je i napravio prve košarkaške korake, prvo kao igrač, kasnije i trener.
Trenutni tim
CZV
Prošli timovi
MTA, OLY

Vasilis Jorgotelis

Pomoćni trener
Prvi pomoćnik trenera Sferopulosa je grčki trener Vasilis Jorgotelis. Sa prvim trenerom našeg tima sarađuje već punih 11 godina.  Saradnju su započeli u Panioniosu, gde je Jorgotelis bio asistent našeg prvog trenera. Nakon toga sarađivali su sa velikim uspehom i u Olimpijakosu i Makabiju, i sada će ponovno zajedno raditi, ovoga puta u Crvenoj zvezdi. Jorgotelis je takođe bio asistent u grčkoj košarkaškoj reprezentaciji, s kojom je postigao zapažene uspehe, uključujući peto mesto na Evropskom prvenstvu 2015. godine.
Nacionalnost
gre Greece
Trenutni tim
CZV
Prošli timovi
MTA, OLY

Tomislav Tomović

Pomoćni trener
Tomislav Tomović, dosadašnji asistent Marka Baraća u stručnom štabu ekipe Mege postao je deo stručnog štaba KK Crvena zvezda Meridianbet i jedan od pomoćnika prvog trenera Duška Ivanovića u avgustu 2023.godine.
Nacionalnost
srb Serbia
Trenutni tim
CZV
Prošli timovi
MEG

Vladan Radonjić

Kondicioni trener
Ulogu kondicionog trenera u takmičarskoj sezoni 2022-2023 na Malom Kalemegdanu obavljaće jedan od najboljih evropskih stručnjaka Vladan Radonjić. Vladan Radnojić ima samo 42 godine, i već veliko iskustvo rada sa seniorskim ekipama i zavidan staž u brojnim klubovima iz regiona i mlađim selekcijama Srbije. U dosadašnjoj karijeri kao kondicioni trener radio je Vršcu, CSKA iz Moskve, Donjecku, Partizanu i Igokei. Bio je i deo stručnog štaba omladinske selekcije Srbije koja je 2009. godine u Francuskoj osvojila zlatnu medalju. Takođe, radio je i sa brojnim vrhunskim evropskim odbojkaškim ekipama. Rođen je 15.juna 1979. godine u Gornjem Milanovcu.
Trenutni tim
CZV

Todor Galić

Fizioterapeut
Trenutni tim
CZV

Miljan Nićiforović

Fizioterapeut
Trenutni tim
CZV

Igor Tomašević

Kondicioni trener
Kondicioni trener Igor Tomašević rođen je 24.08.1982.godine u Beogradu. Na Fakultetu za sport, Tomašević je diplomirao na studijskom programu Trener u sportu. Neposredno posle sticanja diplome, Igor je odlučio da istom programu upiše i master studije koje je uspešno okončao 2020.godine. Godinama unazad je radio sa na fizičkoj pripremi vrhunskih sportista (košarkaša, tenisera, odbojkaša, boksera, hokejaša…), a pre dolaska i angažmana u KK Crvena zvezda nekoliko godina bio je zadužen za fizičku spremu seniorske reprezentacije Srbije u boksu. Igor je bio jedan od mnogih studenata Fakulteta za sport, koji je svoja teorijska znanja pretočio u praksu gde je i diplomirao uz asistenciju profesora Vladimira Koprivice. Osim sa bokserima, Igor Tomašević je uspešno sarađivao i sa rukometnom reprezentacijom Srbije, a tokom sezone 2019 – 2020, bio je i kondicioni trener košarkaša Igokee.
Trenutni tim
CZV

Milorad Ćirić

Fizioterapeut
Rođen je 18.jula 1968.godine u Beogradu. Na Višoj školi za fizioterapeute Milorad Ćirić diplomirao je 1992. godine i od tada radi u sportu. Milorad je tako krenuo stopama svog oca Petra, čuvenog fizioterapeuta, koji je na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu (1984) i Seulu (1988) bio u stručnim timovima naših kajakaša, kanuista i veslača koji su osvojili nekoliko medalja. Milorad je prvo je sarađivao sa fudbalerima i to u beogradskim klubovima Čukarički i Obilić, da bi potom prešao u košarku gde je ostao do danas. Kratko se zadržao u Beovuku i Beopetrolu, da bi 1998. godine došao u FMP iz Železnika. Sa panterrima je osvojio dva šampionska prstena Jadranske lige i tri Kupa Radivoja Koraća, a radio je i sa košarkaškom reprezentacijom Jugoslavije i to više nego uspešno pošto je bio u stručnom štabu selektora Svetislava Pešića na EP 2001. i SP 2002. godine kada je naša selekcija osvojila dve zlatne medalje. Učesnik je brojnih seminara iz sportske medicine u zemlji i regionu i član Zdravstvene komisije Olimpijskog komiteta Srbije. U Crvenoj zvezdi je od 2011.godine i aktivno je učestvovao u svim velikim uspesima crveno-belih sa kojima je do 2019.godine osvojio čak 14 trofeja. Važan deo stručnog štaba i u takmičarskoj 2019-2020.sezoni.
Trenutni tim
CZV

Dr Nebojša Mitrović

Doktor
Doc dr sc med dr Nebojša Mitrović rođen 12. septembra 1971.godine u Beogradu. Diplomirao, magistrirao, specijalizirao i doktorirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Zvanje Primarijusa stekao je 2011.god. Docent je na katedri hirurgije sa anesteziologijom Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu od 2018.godine. Hiruršku karijeru započeo je na Klinici za hirurgiju KBC dr Dragiša Mišović u Beogradu 1998 god., gde je radio do 2010.god. Od septembra 2010.god. zaposlen je na Klinici za hirurgiju, KBC Zemun, Beograd, gde obavlja funkciju načelnika službe opšte hirurgije i pomoćnika direktora za hirurške grane. Autor je i koautor više od 60 naučnih radova iz oblasti opšte hirurgije i sportske medicine. Završio je kurs za timskog lekara Internacionalne federacije sportske medicine (FIMS). Organizator je i predavač na više od 15 kurseva i simpozijuma kontinuirane edukacije iz hirurgije i sportske medicine. Paralelno sa hirurškom praksom, stiče iskustvo u sportskoj medicini angažujući se kao klupski lekar od 1999.god. prevashodno u košarci (KK Beopetrol, KK Atlas, KK FMP) a od 2011.godine deo je stručnog štaba Crvene zvezde I predsednik lekarske komisjije koja vodi brigu o zdravlju svih igrača KK Crvena zvezda. Od 2008. do 2012. angažovan kao lekar seniorske košarkaške reprezentacije Srbije sa kojom je učestvovao na Evropskom i Svetskom prvenstvu. Kao lekar olimpijskog tima učestvovao na letnjim Olimpijskim igrama u Pekingu (2008) i Mediteranskim igrama u Almeriji (2005). Svake godine uradi više od 350 operacija, sa posebnim se interesovanjem za klasičnu i laparoskopsku hirurgiju kao i urgentne hirurške procedure i lečenje povreda kod sportista. Tokom pandemije Covid 19 virusa obavlja funkciju koordinatora kovid bolnice KBC Zemun i svakodnevno je u direktno uključen u lečenje najtežih slučajeva covid infekcije.
Trenutni tim
CZV

Dr Boris Gluščević

Doktor
Rođen je 29.maja 1967.godine. Medicinski fakultet završio je u Beogradu 1994. godine. Magistrirao je 2002, a doktorant specijalista ortopedije sa traumatologijom je od 2003. godine. Boris Gluščević bavi se artroplastikom velikih zglobova, traumatologijom lokomotornog sistema i sportskom traumatologijom. Autor je preko 40 radova, a u preko 60 radova je učestvovao kao koautor. Član je Udruženja ortopeda Srbije i Evropskog udruženja ortopedskih hirurga. Titulu primarijusa stekao je 2010. Kao doktor u KK Crvena zvezda Gluščević radi od sezone 2011/2012 i deo je stručnog štaba i lekarskog tima KK Crvena zvezda. Kao deo crveno-bele porodice bio je deo svih uspeha crveno-belih košarkaša i titula koje su osvojene u poslednjih 8 godina.
Trenutni tim
CZV

Nebojša Ilić

Tim menadžer
Rođen je 26.februara 1968.godine u Beogradu. Jedan je od legendarnih košarkaša Crvene zvezde koji je obeležio čitavu jednu epohu. Crveno-beli dres nosio je od 1986. do 1993. godine i sa Zvezdom je u sezoni 1992/1993 osvojio titulu šampiona. Jedan je od najboljih Zvezdinih šutera svih vremena. Protiv Vojvodine je 1992. godine postigao čak 71 poen što je i dalje rekord domaćih prvenstava na jednoj utakmici. Takođe, Ilić je i sezonski rekorder po broju poena pošto je iste takmičarske godine na 43 utakmice ubacio 1287 poena. Osim u Crvenoj zvezdi nastupao je i za španski Kaseres. Trenutno ima najduži staž u Crvenoj zvezdi s obzirom da funkciju tim menadžera obavlja još od 2001. godine. Zanimljivo je istaći da je od 2010. godine i tim menadžer reprezentacije Srbije. Sa Crvenom zvezdom je bio prvak države 1993.godine kao igrač, a od 2004. godine preko 2006. kada je Crvena zvezda osvojila KRK, pa do danas, kada je osvojeno još 15 titula u regionalnim i domaćim takmičenjima, učestvovao je kao tim menadžer i sportski direktor u svim osvojenim trofejima KK Crvena zvezda mts.
Trenutni tim
CZV