Vladimir Jovanović

Trener
Bivši pomoćnik selektora A reprezentacije Srbije, i aktuelni selektor reprezentacije Srbije za igrače do 20 godina, nekadašnji trener Cibone i FMPa i Vlada Jovanović, novi je trener košarkaša Crvene zvezdeVlada Jovanović je trener koji dolazi iz sistema kluba, u prethodnom periodu pokazao se na nekoliko vrlo odgovornih poslova kao trener, a imenovanje za prvog trenera KK Crvena zvezda je naredni korak i izazov na kome se očekuje da pokaže sve svoje kvalitete i potencijal kao trener.
Nacionalnost
srb Serbia
Trenutni tim
CZV
Prošli timovi
CIB, FMP

Marko Simonović

Pomoćni trener
Marko Simonović će u takmičarskoj sezoni 2022-2023 biti prvi pomoćnik Vlade Jovanovića u stručnom štabu KK Crvena zvezda. „Sima“ je jedna od legendi crveno-belih, a od igračke karijere se oprostio u sezoni koja je nedavno završena, triplom krunom i odmah prebacio u „trenerske vode“ za koje se spremao poslednjih 5 godina. U crveno-belom je bio u tri navrata, najpre od 2012. do 2014, potom od 2015. do 2017. i naposletku, od 2020. godine. Sa Crvenom zvezdom je bio najbolji u ABA ligi u četiri navrata, 4 puta je bio prvak Srbije, a pet puta je podizao trofej namenjen pobedniku Kupa Radivoja Koraća. Ovo će mu biti prvi trenerski posao i velika prilika u novom poslu za koji se pripremao dugi niz godina u kome KK Crvena zvezda očekuje da iskoristi kvalitet i veliko iskustvo koje je sakupio igrajući dugi niz godina košarku na najvišem nivou i sarađujući sa nekima od najboljih trenera u Evropi.
Nacionalnost
srb Serbia
Trenutni tim
CZV
Prošli timovi
CZV

Branko Jorović

Pomoćni trener
Bivši košarkaš Crvene zvezde i reprezentativac naše zemlje Branko Jorović novi je član stručnog štaba prvog tima crveno belih i pomagaće prvom treneru Vladi Jovanoviću u takmičarskoj sezoni 2022-2023 kao deo tima na klupi crveno belih. Nakon duge i uspešne igračke karijere u kojoj je igrajući za FMP, Crvenu zvezdu, Patru, Igokeu, Braunšvajg, Kavalu… 40-godišnji Branko Jorović već 5 sezona bavi se trenerskim poslom i u narednoj sezoni činiće deo stručnog štaba Crvene zvezde. Branko Jorović je rođen 27.novembra 1981.godine u Čačku. Profesionalno se bavio košarkom od 2000.godine do 2016.godine. Godinu dana kasnije prebacio se u „trenerske vode“, a posao u Crvenoj zvezdi predstavljaće mu najveći izazov u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.
Nacionalnost
srb Serbia
Trenutni tim
CZV

Nenad Jakovljević

Pomoćni trener
Nenad Jakovljević još jedan od pomoćnika u stručnom štabu KK Crvena zvezda mts za takmičarsku sezonu 2022-2023 rođen je 30.10.1988.godine u Sremskoj Mitrovici. Do dolaska u Crvenu zvezdu sticao je bogato iskustvo koje ga je i preporučilo za rad u Crvenoj zvezdi, radeći u inostranstvu, najvećim delom u Nemačkoj i prvenstveno Italiji, posebno u ekipi Trenta u kojoj je na raznim pozicijama proveo čak 5 godina, takođe sarađujući i sa italijanskom košarkaškom federacijom. Pre toga prvo značajnije iskustvo imao je u ekipi Bajerna kod trenera Svetislava Pešića. Izuzetno je cenjen u radu i individualnim treninzima sa igračima, a novo iskustvo tog tipa imao je u Francuskoj tokom 2019. godine. Pre dolaska u Crvenu zvezdu, dve sezone proveo je u Evroligi kao delegat tog takmičenja, vodeći računa o velikom broju poslova koji su važni za nesmetano funkcionisanje tog takmičenja. Nenad Jakovljević je takođe i deo seniorskog tima reprezentacije Srbije.
Trenutni tim
CZV

Vladan Radonjić

Kondicioni trener
Ulogu kondicionog trenera u takmičarskoj sezoni 2022-2023 na Malom Kalemegdanu obavljaće jedan od najboljih evropskih stručnjaka Vladan Radonjić. Vladan Radnojić ima samo 42 godine, i već veliko iskustvo rada sa seniorskim ekipama i zavidan staž u brojnim klubovima iz regiona i mlađim selekcijama Srbije. U dosadašnjoj karijeri kao kondicioni trener radio je Vršcu, CSKA iz Moskve, Donjecku, Partizanu i Igokei. Bio je i deo stručnog štaba omladinske selekcije Srbije koja je 2009. godine u Francuskoj osvojila zlatnu medalju. Takođe, radio je i sa brojnim vrhunskim evropskim odbojkaškim ekipama. Rođen je 15.juna 1979. godine u Gornjem Milanovcu.
Trenutni tim
CZV

Todor Galić

Fizioterapeut
Trenutni tim
CZV

Miljan Nićiforović

Fizioterapeut
Trenutni tim
CZV

Igor Tomašević

Kondicioni trener
Kondicioni trener Igor Tomašević rođen je 24.08.1982.godine u Beogradu. Na Fakultetu za sport, Tomašević je diplomirao na studijskom programu Trener u sportu. Neposredno posle sticanja diplome, Igor je odlučio da istom programu upiše i master studije koje je uspešno okončao 2020.godine. Godinama unazad je radio sa na fizičkoj pripremi vrhunskih sportista (košarkaša, tenisera, odbojkaša, boksera, hokejaša…), a pre dolaska i angažmana u KK Crvena zvezda nekoliko godina bio je zadužen za fizičku spremu seniorske reprezentacije Srbije u boksu. Igor je bio jedan od mnogih studenata Fakulteta za sport, koji je svoja teorijska znanja pretočio u praksu gde je i diplomirao uz asistenciju profesora Vladimira Koprivice. Osim sa bokserima, Igor Tomašević je uspešno sarađivao i sa rukometnom reprezentacijom Srbije, a tokom sezone 2019 – 2020, bio je i kondicioni trener košarkaša Igokee.
Trenutni tim
CZV

Miodrag Dinić

Pomoćni trener
Igračku karijeru gradio je kroz srpske klubove OKK Beograd, Metalac, Tamiš, i Spartak. Nakon odluke da se bavi trenerskim poslom, taj deo karijere vezan za košaku, kao pomoćnik gradio je u KK FMP u periodu od 2014-2020.godine. Takođe je u više navrata bio deo stručnog štaba juniorske reprezentacije Srbije u godinama kada je naš nacionalni tim osvajao medalje na evro takmičenjima. Deo stručnog štaba KK Crvena zvezda postao je povratkom Dejana Radonjića na mesto prvog trenera crveno-belih.
Nacionalnost
srb Serbia
Trenutni tim
CZV

Milorad Ćirić

Fizioterapeut
Rođen je 18.jula 1968.godine u Beogradu. Na Višoj školi za fizioterapeute Milorad Ćirić diplomirao je 1992. godine i od tada radi u sportu. Milorad je tako krenuo stopama svog oca Petra, čuvenog fizioterapeuta, koji je na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu (1984) i Seulu (1988) bio u stručnim timovima naših kajakaša, kanuista i veslača koji su osvojili nekoliko medalja. Milorad je prvo je sarađivao sa fudbalerima i to u beogradskim klubovima Čukarički i Obilić, da bi potom prešao u košarku gde je ostao do danas. Kratko se zadržao u Beovuku i Beopetrolu, da bi 1998. godine došao u FMP iz Železnika. Sa panterrima je osvojio dva šampionska prstena Jadranske lige i tri Kupa Radivoja Koraća, a radio je i sa košarkaškom reprezentacijom Jugoslavije i to više nego uspešno pošto je bio u stručnom štabu selektora Svetislava Pešića na EP 2001. i SP 2002. godine kada je naša selekcija osvojila dve zlatne medalje. Učesnik je brojnih seminara iz sportske medicine u zemlji i regionu i član Zdravstvene komisije Olimpijskog komiteta Srbije. U Crvenoj zvezdi je od 2011.godine i aktivno je učestvovao u svim velikim uspesima crveno-belih sa kojima je do 2019.godine osvojio čak 14 trofeja. Važan deo stručnog štaba i u takmičarskoj 2019-2020.sezoni.
Trenutni tim
CZV

Dr Nebojša Mitrović

Doktor
Doc dr sc med dr Nebojša Mitrović rođen 12. septembra 1971.godine u Beogradu. Diplomirao, magistrirao, specijalizirao i doktorirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Zvanje Primarijusa stekao je 2011.god. Docent je na katedri hirurgije sa anesteziologijom Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu od 2018.godine. Hiruršku karijeru započeo je na Klinici za hirurgiju KBC dr Dragiša Mišović u Beogradu 1998 god., gde je radio do 2010.god. Od septembra 2010.god. zaposlen je na Klinici za hirurgiju, KBC Zemun, Beograd, gde obavlja funkciju načelnika službe opšte hirurgije i pomoćnika direktora za hirurške grane. Autor je i koautor više od 60 naučnih radova iz oblasti opšte hirurgije i sportske medicine. Završio je kurs za timskog lekara Internacionalne federacije sportske medicine (FIMS). Organizator je i predavač na više od 15 kurseva i simpozijuma kontinuirane edukacije iz hirurgije i sportske medicine. Paralelno sa hirurškom praksom, stiče iskustvo u sportskoj medicini angažujući se kao klupski lekar od 1999.god. prevashodno u košarci (KK Beopetrol, KK Atlas, KK FMP) a od 2011.godine deo je stručnog štaba Crvene zvezde I predsednik lekarske komisjije koja vodi brigu o zdravlju svih igrača KK Crvena zvezda. Od 2008. do 2012. angažovan kao lekar seniorske košarkaške reprezentacije Srbije sa kojom je učestvovao na Evropskom i Svetskom prvenstvu. Kao lekar olimpijskog tima učestvovao na letnjim Olimpijskim igrama u Pekingu (2008) i Mediteranskim igrama u Almeriji (2005). Svake godine uradi više od 350 operacija, sa posebnim se interesovanjem za klasičnu i laparoskopsku hirurgiju kao i urgentne hirurške procedure i lečenje povreda kod sportista. Tokom pandemije Covid 19 virusa obavlja funkciju koordinatora kovid bolnice KBC Zemun i svakodnevno je u direktno uključen u lečenje najtežih slučajeva covid infekcije.
Trenutni tim
CZV

Dr Boris Gluščević

Doktor
Rođen je 29.maja 1967.godine. Medicinski fakultet završio je u Beogradu 1994. godine. Magistrirao je 2002, a doktorant specijalista ortopedije sa traumatologijom je od 2003. godine. Boris Gluščević bavi se artroplastikom velikih zglobova, traumatologijom lokomotornog sistema i sportskom traumatologijom. Autor je preko 40 radova, a u preko 60 radova je učestvovao kao koautor. Član je Udruženja ortopeda Srbije i Evropskog udruženja ortopedskih hirurga. Titulu primarijusa stekao je 2010. Kao doktor u KK Crvena zvezda Gluščević radi od sezone 2011/2012 i deo je stručnog štaba i lekarskog tima KK Crvena zvezda. Kao deo crveno-bele porodice bio je deo svih uspeha crveno-belih košarkaša i titula koje su osvojene u poslednjih 8 godina.
Trenutni tim
CZV