Saša Obradović

Trener
Saša Obradović vratio se u junu 2020. godine u svoju drugu kuću - Crvenu zvezdu, ovoga puta kao prvi trener seniorskog tima. Rođen je 29. januara 1969. godine u Beogradu. Kao igrač, osvojio je praktično sve, nastupajući za nacionalni tim Jugoslavije, Crvenu zvezdu, Limož, ALBU, Virtus iz Rima, Budućnost i Keln, gde je počeo svoju trenersku karijeru. Kao trener, vodio je ekipe Kelna, Kijeva, Turova, Donjecka, Albe, Lokomotive i Monaka. Radan, vredan, uporan, sistematičan, kakav je bio i kao igrač, gradio je karijeru trenera koji se na velika vrata vratio u svoju Crvenu zvezdu - svoju kuću, sa željom da sa njom uradi ono što je radio i kao igrač, da osvaja trofeje. Saša Obradović je košarkom počeo da se bavi u Basku; prethodno je trenirao atletiku i bio vrlo nadaren za „kraljicu sportova“. U Crvenu zvezdu je stigao kao junior i već sa 18 godina debitovao je za prvi tim. Sa crveno-belima osvojio je dve domaće titule. Iz Zvezde je prvo prešao u Limož, ali se brzo vratio među crveno-bele, a potom je 1994. pojačao berlinsku Albu. U nemačkom velikanu je pružao najbolje partije; osvojio Kup Radivoja Koraća i šampionat Nemačke. Dve godine igrao je za Virtus Romu, potom se 1999. vratio u Zvezdu, a onda je sezonu proveo u podgoričkoj Budućnosti (osvojio domaću titulu). Poslednje četiri igračke godine proveo je u Kelnu u kojem je odmah i započeo trenersku karijeru koja traje već 15 godina i tokom koje je osvajao titule u Nemačkoj i Ukrajini, takođe i finale Evrokupa sa Lokomotivom. Kao igrač sa reprezentacijom Jugoslavije tri puta je bio prvak Evrope; 1998. osvojio je zlato na Mundobasketu u Grčkoj, dok je 1996. na Olimpijadi u Atlanti bio srebrni.
Nacionalnost
srb Serbia
Trenutni tim
CZV

Milenko Bogićević

Pomoćni trener
Milenko Bogićević rođen je 9.decembra 1976.godine u Beogradu. Prve korake kao trener počeo je da pravi još daleke 1995.godine u mlađim selekcijama KK “Beovuk” iz Beograda. U Klubu ostaje do 2006.godine kada je vodio i seniorski tim kluba. U tom periodu proglašavan je za najboljeg mladog trenera u SCG. Od 2007.godine započinje internacionalnu karijeru u poljskom “Polpaku”, radio je na istoj poziciji i u “Megi”, Turovu, a od 2010. godine počinje zajednički rad sa Sašom Obradovićem koji traje i danas. U ekipama Donjecka, ALBE iz Berlina, Lokomotive, Monaka i Crvene zvezde. Tečno govori, engleski, nemački i ruski jezik.
Trenutni tim
CZV

Nebojša Ilić

Tim menadžer
Rođen je 26.februara 1968.godine u Beogradu. Jedan je od legendarnih košarkaša Crvene zvezde koji je obeležio čitavu jednu epohu. Crveno-beli dres nosio je od 1986. do 1993. godine i sa Zvezdom je u sezoni 1992/1993 osvojio titulu šampiona. Jedan je od najboljih Zvezdinih šutera svih vremena. Protiv Vojvodine je 1992. godine postigao čak 71 poen što je i dalje rekord domaćih prvenstava na jednoj utakmici. Takođe, Ilić je i sezonski rekorder po broju poena pošto je iste takmičarske godine na 43 utakmice ubacio 1287 poena. Osim u Crvenoj zvezdi nastupao je i za španski Kaseres. Trenutno ima najduži staž u Crvenoj zvezdi s obzirom da funkciju tim menadžera obavlja još od 2001. godine. Zanimljivo je istaći da je od 2010. godine i tim menadžer reprezentacije Srbije. Sa Crvenom zvezdom je bio prvak države 1993.godine kao igrač, a od 2004. godine preko 2006. kada je Crvena zvezda osvojila KRK, pa do danas, kada je osvojeno još 15 titula u regionalnim i domaćim takmičenjima, učestvovao je kao tim menadžer i sportski direktor u svim osvojenim trofejima KK Crvena zvezda mts.
Trenutni tim
CZV

Bogdan Karaičić

Pomoćni trener
Trenutni tim
CZV

Saša Kosović

Pomoćni trener
Rođen je 18.jula 1979.godine u Sarajevu. Od 2011.godine pomoćni trener u KK Crvena zvezda mts, gde je sa velikim uspehom pomagao Svetslavu Pešiću, Dejanu Radonjiću, Dušanu Alimpijeviću, Milenku Topiću i Milanu Tomiću, i bio važan šraf u svim uspesima i titulama crveno-belih. Kosović je 1999. godine upisao DIF, a 2002. je počeo da radi kao trener mlađih kategorija. Na Fakultetu za fizičku kulturu u Beogradu diplomirao je 2006. godine, a na Visokoj školi za košarkaške trenere diplomirao je 2014. godine.
Trenutni tim
CZV

Duško Marković

Kondicioni trener
Nekadašnji košarkaš KK Miliocionar i KK Beovuk, diplomirao na Fakultetu za sport i fizicko vaspitanje 2002. Godine, a upisao Master studije na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje 2005.godine. Vrlo uspešnu karijeru kao kondicioni trener, i bogato iskustvo počeo je da stiče još 2000. godine u KK Beovuk, kasnije je bio zadužen za fizičku spremu u: KK Partizan, KK OKK Beograd, KK Igokea, KK Mega, a od 2010.godine do 2013.godine bio je i kondicioni trener seniorske reprezentacije Srbije. Od 2011.godine počinje uspešnu saradnju sa prvim trenerom Sašom Obradovićem, u Donjecku, ALBI iz Berlina, Lokomotivi iz Krasnodara. Tokom 2018.godine dodatno usavršavanje obavio je u NBA ekipi „Phi8ladelphia 76ers“, a od juna 2020.godine postaje kondicioni trener seniorskog tima KK Crvena zvezda mts, kao i kondicioni trener mlade reprezentacije Srbije (igrači do 18 godina). Priznat je u svojoj oblasti kao jedan od najboljih stručnjaka, a osim rada u klubovima paralelno je radio i individualno sa brojnim reprezentativcima i košarkašima, koji su nosili i dres KK Crvena zvezda mts.
Nacionalnost
srb Serbia
Trenutni tim
CZV

Milorad Ćirić

Fizioterapeut
Rođen je 18.jula 1968.godine u Beogradu. Na Višoj školi za fizioterapeute Milorad Ćirić diplomirao je 1992. godine i od tada radi u sportu. Milorad je tako krenuo stopama svog oca Petra, čuvenog fizioterapeuta, koji je na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu (1984) i Seulu (1988) bio u stručnim timovima naših kajakaša, kanuista i veslača koji su osvojili nekoliko medalja. Milorad je prvo je sarađivao sa fudbalerima i to u beogradskim klubovima Čukarički i Obilić, da bi potom prešao u košarku gde je ostao do danas. Kratko se zadržao u Beovuku i Beopetrolu, da bi 1998. godine došao u FMP iz Železnika. Sa panterrima je osvojio dva šampionska prstena Jadranske lige i tri Kupa Radivoja Koraća, a radio je i sa košarkaškom reprezentacijom Jugoslavije i to više nego uspešno pošto je bio u stručnom štabu selektora Svetislava Pešića na EP 2001. i SP 2002. godine kada je naša selekcija osvojila dve zlatne medalje. Učesnik je brojnih seminara iz sportske medicine u zemlji i regionu i član Zdravstvene komisije Olimpijskog komiteta Srbije. U Crvenoj zvezdi je od 2011.godine i aktivno je učestvovao u svim velikim uspesima crveno-belih sa kojima je do 2019.godine osvojio čak 14 trofeja. Važan deo stručnog štaba i u takmičarskoj 2019-2020.sezoni.
Trenutni tim
CZV

Dr Nebojša Mitrović

Doktor
Doc dr sc med dr Nebojša Mitrović rođen 12. septembra 1971.godine u Beogradu. Diplomirao, magistrirao, specijalizirao i doktorirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Zvanje Primarijusa stekao je 2011.god. Docent je na katedri hirurgije sa anesteziologijom Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu od 2018.godine. Hiruršku karijeru započeo je na Klinici za hirurgiju KBC dr Dragiša Mišović u Beogradu 1998 god., gde je radio do 2010.god. Od septembra 2010.god. zaposlen je na Klinici za hirurgiju, KBC Zemun, Beograd, gde obavlja funkciju načelnika službe opšte hirurgije i pomoćnika direktora za hirurške grane. Autor je i koautor više od 60 naučnih radova iz oblasti opšte hirurgije i sportske medicine. Završio je kurs za timskog lekara Internacionalne federacije sportske medicine (FIMS). Organizator je i predavač na više od 15 kurseva i simpozijuma kontinuirane edukacije iz hirurgije i sportske medicine. Paralelno sa hirurškom praksom, stiče iskustvo u sportskoj medicini angažujući se kao klupski lekar od 1999.god. prevashodno u košarci (KK Beopetrol, KK Atlas, KK FMP) a od 2011.godine deo je stručnog štaba Crvene zvezde I predsednik lekarske komisjije koja vodi brigu o zdravlju svih igrača KK Crvena zvezda. Od 2008. do 2012. angažovan kao lekar seniorske košarkaške reprezentacije Srbije sa kojom je učestvovao na Evropskom i Svetskom prvenstvu. Kao lekar olimpijskog tima učestvovao na letnjim Olimpijskim igrama u Pekingu (2008) i Mediteranskim igrama u Almeriji (2005). Svake godine uradi više od 350 operacija, sa posebnim se interesovanjem za klasičnu i laparoskopsku hirurgiju kao i urgentne hirurške procedure i lečenje povreda kod sportista. Tokom pandemije Covid 19 virusa obavlja funkciju koordinatora kovid bolnice KBC Zemun i svakodnevno je u direktno uključen u lečenje najtežih slučajeva covid infekcije.
Trenutni tim
CZV

Dr Boris Gluščević

Doktor
Rođen je 29.maja 1967.godine. Medicinski fakultet završio je u Beogradu 1994. godine. Magistrirao je 2002, a doktorant specijalista ortopedije sa traumatologijom je od 2003. godine. Boris Gluščević bavi se artroplastikom velikih zglobova, traumatologijom lokomotornog sistema i sportskom traumatologijom. Autor je preko 40 radova, a u preko 60 radova je učestvovao kao koautor. Član je Udruženja ortopeda Srbije i Evropskog udruženja ortopedskih hirurga. Titulu primarijusa stekao je 2010. Kao doktor u KK Crvena zvezda Gluščević radi od sezone 2011/2012 i deo je stručnog štaba i lekarskog tima KK Crvena zvezda. Kao deo crveno-bele porodice bio je deo svih uspeha crveno-belih košarkaša i titula koje su osvojene u poslednjih 8 godina.
Trenutni tim
CZV