To je pitanje iskustva

Košarkaši Crvene zvezde mts ostvarili su pobedu nad ’’večitim rivalom’’ Partizanom u prvom derbiju u novoj sezoni – 71:77. Do pobede je vodila sjajna odbrana, ali je derbi iznedrio i novog junaka Zvezdine publike Stratosa Perperoglua.

I dan nakon utakmice svi košarkaški pogledi usmereni su na ’’večiti derbi’’. Prvi susret između Crvene zvezde mts i Partizana u novoj sezoni doneo je izuzetno zanimljivu utakmicu, a pobedu su odneli crveno-beli. U igri izabranika Milana Tomića plenila je fantastična igra u odbrani.
Zvezda je bila čvrsta i skoncentrisana u svim bitnim momentima igre, a kako se to najčešće dogodi i ovaj derbi je izrodio svog junaka. To je svakako bio Stratos Perperoglu koji je svo svoje bogato iskustvo preneo na parket dvorane ’’Aleksandar Nikolić’’. Sjajni Grk je meč završio sa 25 poena uz izvanredan učinak u šutu za dva i tri poena. Naime, Perperoglu je pogodio pet trojki iz osam pokušaja, a bio je besprekoran u šutu za dva poena – četiri od četiri.
Sjajni krilni igrač nije želeo sebe da ističe u prvi plan:
“Drago mi je što sam svom timu pomogao da pobedi. Derbiji su sjajni, svi imaju veliku draž i igraju se sa velikom motivacijom. Dao sam sve od sebe. Naviknut sam na ovakve utakmice, volim tu atmosferu. Veoma je lepo i liči na derbije u Grčkoj. Rivalstvo je veliko između ta dva tima. Navijači u Grčkoj i ovde su skoro isti, glasni su, podržavaju svoj tim. Atmosfera je teška kada igrate pred navijačima protivničkog tima’’, rekao je Perperoglu koji je u prvi plan istakao odličnu pripremu njega i saigrača:
“Pre utakmice smo se dogovorili da se maksimalno fokusiramo na košarku i da zanemarimo atmosferu što je više moguće. Želeli smo da se fokusiramo na igru i da pomognemo jedni drugima. Mislim da smo uspeli u tome. Znao sam šta da očekujem, to je pitanje iskustva. Mentalno sam se pripremio za ovaj meč”, istakao je iskusni grčki internacionalac.
Neizbežno pitanje je bilo i da uporedi derbije u Grčkoj i srpski ’’večiti derbi’’. Stratos se malo i našalio:
“Ovde mi je malo lakše jer ne razumem srpski jezik”, zaključio je Perperoglu.
Utiske nakon svog prvog derbija izneo je i Džo Regland koji je takođe pohvalio svog klupskog kolegu:
’’ Već sam naviknut na ovakve mečeve. Danas je bio dan kada sam ja istupio i odigrao dobro. Ali i drugi momci su učinili isto. Ovo je kolektivna pobeda svih nas, svi smo bili na nivou na kojem je trebalo da budemo. Stratos je bio fantastičan”, rekao je u jednoj rečenici američki plejmejker mnogo o svom saigraču.
Stratos Perperoglu ima veoma bogat košarkaški CV, a sada je stavio svoj potpis i na najveću utakmicu koju ima srpska košarka. Podsetite se još jednom kako je to izgledalo: