Prva u Novoj 2019 – stiže Limož

Košarkaši Crvene zvezde mts na startu TOP 16 faze Evrokupa, dočekuju ekipu Limoža u sredu od 20 časova. O predstojećem meču govore trener Tomić i prvotimci Perperoglu, Lazić i Davdiovac.

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju na startu TOP 16 faze Evrokupa ekipu Limoža u dvorani „Aleksandar Nikolić”.
Utakmica sa francuskim klubom igra se u sredu od 20 časova, a karte za ovaj meč puštene su u prodaju još u četvrtak u svim poslovnicama Eventima, prodavaće se i na dan utakmice 2.januara u PC Ušće i na blagajnama dvorane.
Crveno-beli su prethodnu godinu završili pobedom u derbiju 13.kola ABA lige, dok je Limož imao dovoljno vremena za pripremu ove utakmice, jer su poslednji takmičarski meč odigrali još 27.12.2018.godine u nacionalnom šampionatu. Ekipa Limoža koja je plasman u TOP 16 obezbedila kroz grupu B zajedno sa ekipama Lokomotive, ALBE i Cedevite, stigla je u Beograd još tokom Novogodišnje noći, a prvotimci Crvene zvezde mts i trener Milan Tomić od premijere u drugoj fazi očekuju dobru utakmicu protiv tima koji je u seriji od 6 pobeda:
Trener Milan Tomić: „Početak TOP 16 faze igramo protiv ekipe koja je u dobrom momentu, u seriji su od 6 pobeda, 4 u prvenstvu i  dve u Evrokupu nakon promene trenera. Igraju brzo sa puno kontri, atletski su jaki i izuzetno visoki kao ekipa na svim pozicijama. Zato moramo da odigramo dobru utakmicu u dobrom ritmu. Protiv Budućnosti smo igrali bez nekoliko igrača koji su bili bolesni, roviti ili povređeni. Videćemo na koga pred ovaj meč mogu da računam”
Stratos Perperoglu: ’’Moramo da odigramo dobro protiv Limoža zato što je to prva utakmica u Novoj godini kojom otvaramo Top 16 fazu Evrokupa, a pogotovo je važna jer igramo pred našim navijačima. Pozvao bih navijače da nas podrže i ispune halu na toj utakmici kao protiv Budućnosti jer se pokazalo koliko nam znače. Nadam se da će nastaviti da dolaze u velikom broju”
Kapiten Branko Lazić: ’’Teška grupa u Top 16 fazi i svakako nijedna utakmica neće biti laka. Igrali smo već sa francuskim ekipama. U pitanju je jedna dobra atletska ekipa i sigurno da će želeti da pokažu da nisu slučajno u Top 16 fazi. Ipak, mi želimo da pred našim navijačima odigramo još jednu dobru utakmicu i startujemo Top 16 fazu sa dobrim rezultatom’’
Dejan Davidovac:
’’Utakmica protiv Budućnosti je bio pravi test za nasi za start Evrokupa.  Limož je sigurno dobra ekipa čim je našla svoje mesto u Top 16 fazi Evrokupa. Oni su tipična francuska ekipa koja igra dosta u tranziciji, atletski jaki.  Imali smo već prilike da se susretnemo sa francuskim ekipama u grupnoj fazi pa znamo šta možemo da očekujemo. Grupa je teška, ali daćemo sve od sebe i zato je važno da dobro počnemo, jer nas čekaju dva teška gostovanja u Španiji. Valensija i Unikaha su evroligaške ekipe, ali i mi smo prošle godine igrali Evroligu. Sigurno da je to najjača grupa u Top 16 fazi, ali bićemo spremni’’
Utakmica Crvena zvezda mts – Limož igra se u sredu sa početkom u 20 časova. Odmah nakon toga crveno-beli autobusom putuju u Sloveniju, gde ih u petak očekuje duel sa ekipom Krke.