Već na putu, protiv Krke u petak

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju u četvrtak u Novo Mesto, gde ih u petak od 18 časova na otvaranju 14.kola ABA lige očekuje meč sa Krkom.

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju u četvrtak u Novo Mesto gde ih očekuje meč 14.kola ABA lige sa Krkom.
Crveno-beli otvaraju ovu rundu u petak od 18 sati u dvorani „Leon Štukelj”, jer ih već u utorak čeka težak meč TOP 16 faze Evrokupa sa Unikahom u Malagi.
Vremena za pripremu ove utakmice nema, košarkaši Crvene zvezde će u četvrtak odraditi trening oporavka u Beogradu, i uputiti se ka Sloveniji.
Ovo će biti 22.meč dve ekipe u istoriji regionalnog takmičenja, crveno-beli su slavili 16 puta.
Trener Crvene zvezde mts Milan Tomić upozorava na činjenicu da će ekipa do utakmice imati jako malo vremena za oporavak i pripremu ove utakmice:
„Utakmica sa Limožom je već arhivirana, okrećemo se prvoj narednoj a to je Krka. Nezgodna kompaktna ekipa, koja je vrlo neugodna u svojoj dvorani, pobeđivali su u svojoj dvorani do sada sve ekipe koje su pretendenti na visok plasman: Budućnost, Megu, Partizan, Mornar. I taj podatak govori da imaju kvalitet, i da moramo da budemo na visokom nivou ako želimo da dobijemo ovu utakmicu, a pri tome vodeći računa da smo u sredu uveče imali tešku utakmicu u Evrokupu. Imamo problema sa rovitim igračima, Faje, Radanov, Dobrić  je bio pod virusom, svi su počeli da treniraju , ali nisu još maksimalno spremni ” rekao je Milan Tomić

Filip Čović: „ Očekuje nas dobra ekipa, koja igra jako dobro na svom terenu. Moramo da odigramo maksimalno, skoncentrisano, jer nas očekuje tim koji je sve pobede do sada beležio protiv ekipa koje su vrlo kvalitetne i na „papiru” su bili autsajderi u tim utakmicama. Nemamo puno vremena nakon dve teške utakmice u prethodna 3 dana, ali naše je da damo sve od sebe i u Novom Mestu”

U prvoj utakmici dva tima koja je odigrana 13.oktobra Crvena zvezda je pobedila 80:66 u Beogradu.

Ekipa se odmah nakon odigrane utakmice u dvorani „Leon Štukelj” vraća autobusom za Beograd, a već u ponedeljak na Božić, sledi put u Malagu na utakmicu sa Unikahom.