Tradicija koju negujemo: Prvotimci posetili dečiju onkologiju

Prvotimci Crvene zvezde mts Aleksa Radanov i Filip Čović posetili su u pratnji menadžmenta kluba pedijatrijsko odeljenje dečije onkologije.

Crvena zvezda mts nastavila je sa društveno odgovornim akcijama. Iako po rasporedu imaju čak tri uzastopna gostovanja, od kojih su dva u dalekoj Španiji, nešto malo slobodnog vremena Aleksa Radanov i Filip Čović iskoristili su da zajedno sa menadžmentom kluba posete pedijatrijsko odeljenje Instituta za onkologiju u Beogradu.

Na ovaj način, tradicija se nastavila i produžila na već sada osmu uzastopnu godinu. Crveno-beli košarkaši znaju šta znači podrška koju oni dobijaju, a isto tako su svesni da su one bitke koje vode mladi heroji zaslužuju podršku i da mališani znaju da nisu sami.

I ovog puta izmamljeni su dragoceni osmesi na licima najmlađih. Prvotimci Aleksa Radanov i Filip Čović družili su se sa decom, crtali, pisali, igrali razne igrice… I ovog puta crveno-beli košarkaši nisu došli praznih ruku pa su najmlađi dobili paketiće koje su obezbedili Crvena zvezda i njen partner IDEA.

”Ovo je već osma godina kako neki od prvotimaca Crvene zvezde tokom prazničnih dana posećuju Institut za onkologiju u Beogradu. Ovog puta ta čast je pripala Filipu (Čoviću) i meni. Imamo zgusnut raspored, ali to nije nikakav izgovor da ne pokušamo da ulepšamo dan ovim herojima. Divno smo se družili i zabavili i izuzetno mi je drago da smo ovu divnu tradiciju nastavili da negujemo”, rekao je Aleksa Radanov.

Za uspomenu na ovo druženje ostala je ponovo tradicionalno i zajednička slika koja će se pridružiti porodičnom albumu KK Crvena zvezda. Nećemo propustiti priliku da pomenemo doktorku Lejlu Paripović koja i mimo profesionalnih obaveza svakodnevno čini mnogo za mališane na pedijatriskom odeljenju Instituta za onkologiju u Beogradu. Saradnja između Instituta za onkologiju i Crvene zvezde je na tako visokom nivou u mnogome zahvaljujući njoj.

“KK Crvena zvezda i njeni predstavnic su uvek rado viđen gost među decom, ali i osobljem Instituta za onkologiju. Veoma mi je drago što su i ove godine našli vremena da nas posete. Za decu je to vreme koje provedu sa njima od velike važnosti i verujte mi da će ova poseta biti jedina tema među njima dugo vremena. Hvala Crvenoj zvezdi što je tu za ovu decu kojoj su podrška i pažnja neophodni’’, istakla je doktorka Lejla Paripović.

Predstavnici Crvene zvezde su uvek rado viđen gost među mališanima, ali i osobljem instituta. Na to smo kao Klub posebno ponosni. Tradiciju negujemo i negovaćemo jer Crvena zvezda nije samo rezultat na terenu, već i van njega. Najveće utakmice igraju se van parketa i klub sa Malog Kalemegdana je uvek tu da bude podrška istinskim herojima.

Vidimo se ponovo!