Crveno-beli gostuju Valensiji

KK Crvena zvezda mts pred sobom ima veoma teško gostovanje u 3. kolu Top 16 faze Evrokupa. U sredu od 20 časova i 45 minuta.

Košarkaši Crvene zvezde mts nastavljaju seriju neugodnih gostovanja. Nakon utakmica u Malagi i Laktašima gde su crveno-beli bili polovično uspešni sledi jedno od najtežih gostovanja u dosadašnjem toku sezone. U sredu od 20 časova i 45 minuta izabranike Milana Tomića ugostiće trostruki osvajač Evrokupa ekipa Valensije.
Crvena zvezda suočava se sa određenim kadrovskim problemima. Na listi povređenih igrača pored kapitena Branka Lazića, nalaze se još Filip Čović i Marko Kešelj za kojeg je sigurno da zbog povrede leđa neće putovati u Valensiju. Oporavak Maika Cirbesa i Bilija Berona teče veoma dobro, ali će se tek na treningu pred samu utakmicu znati da li će biti na raspolaganju Milanu Tomiću.
Trener crveno-belih nije želeo da traži alibi u povredama, rekao je da to nije njegov manir i prisutnim novinarima je izneo svoja očekivanja:
’’Još jedna španska ekipa koja je sastavljena od evroligaških igrača koji su dugo godina igrali u Evroligi. Imaju iskustvo i znaju kako da igraju utakmice u Top 16 fazi. To je izazov za nas da odigramo bolje nego što smo odigrali u Malagi. Uspeh na utakmici u Valensiji je koncentracija 40 minuta jer ne smemo da imamo padova ni u odbrani ni u napadu’’, rekao je Tomić, a potom dodao:
’’Dubljević i Tomas imaju igru leđima, kao što Dubljević ima i šut za tri poena. Ako možemo da izdvojimo nekoga, iako ja ne volim da izdvajam nikoga ni u mojoj ekipi ni kod protivnika, onda su to njih dvojica jer znaju da čitaju igru sa niskog posta i postižu poene igrom leđima’’, istakao je strateg crveno-belih.
Kao što smo već rekli situacija sa povređenim igračima nije najbolja:
’’Imali smo protiv Igokee situaciju da je Filip (Čović) povredio koleno, nije ništa strašno, ali ćemo tek večeras na treningu videti da li će moći da trenira. Kešelj ima problem sa leđima i sigurno neće putovati. Za Branka znate, a Cirbes i Beron su bolje i mislim da će večeras trenirati. Nismo imali od početka sezone ovakve probleme, a sada odjednom četiri ili pet igrača. Nisam za pravdanje jer je moj posao da i kada imamo probleme sa povredama nađem rešenje’’, rekao je Tomić.
Svoja očekivanja pred utakmicu izneo je i Stratos Perperoglu:
’’Očekujemo tešku utakmicu. Valensija je veoma dobar tim sa dubinom u rosteru. Moramo da ostanemo fokusirani tokom svih 40 minuta. Imaju odlično popunjen reket, takođe igraju mnogo u kontranapadu i zato moramo da ostanemo koncentrisani. Mogu da kažem da su favoriti, ali borićemo se i pokušati da pobedimo. Naučili smo da ako se borimo i pokazujemo karakter da možemo da pobedimo bilo koga’’, rekao je krilni igrač crveno-belih, a zatim dodao:
’’Imaju dobru atmosferu u svojoj dvorani, imao sam prilike da igram u njoj i dosta je bučno. To je još jedan razlog što moramo da ostanemo fokusirani, da komuniciramo i sledimo plan koji je pripremio naš stručni štab’’, zaključio je Perperoglu.
Na sledećoj utakmici kapiten ekipe biće Ognjen Dobrić usled povreda Branka Lazića i Marka Kešelja. Dobrić je izneo svoja očekivanja pred ovaj meč:
’’Valensija je favorit u grupi, a u Top 16 fazi je svaka utakmica veoma teška. Klubovi su tu sa razlogom i sigurno će svi dati sve od sebe da prođu dalje. Ne bih otpisao ni Limož, ali španski klubovi se ističu. Svaki poen je bitan, sve je bitno u grupi i ne smemo da ’’promašimo’’ nijednu utakmicu’’, rekao je Dobrić, a onda dodao:
’’Protiv Unikahe smo bili blizu, ali smo izgubili. Mislim da smo izvukli pouke i da nećemo napraviti istu grešku, a to je loš početak. Igramo da pobedimo, moramo tako da razmišljamo. Spletom okolnosti ću biti kapiten jer su Lazić i Kešelj povređeni. Veoma mi je drago zbog toga jer sam Zvezdaš od malena i jako mi je drago da sam postao kapiten Crvene zvezde’’, istakao je bek Crvene zvezde, a potom i dodatno prokomentarisao novu ulogu:
”Za mene je kapitenska traka samo motiv. Volim da igram teške utakmice i pred stranim navijačima. Mislim da se oporavljaju Cirbes i Beron, ali videćemo koliko će biti spremni pred tešku utakmicu’’, zaključio je Dobrić.