Ristić i Dobrić na treningu Specijalne Olimpijade Srbije

U organizaciji KK Crvena zvezda mts održana je nova trening sesija za predstavnike Specijalne Olimpijade Srbije. 28 dečaka i devojčica trenirali su pod nadzorom trenera mlađih kategorija crveno-belih, a uz pomoć prvotimaca Crvene zvezde.

KK Crvena zvezda mts nastavio je višegodišnju uspešnu saradnju sa Specijalnom Olimpijadom Srbije. U dvorani ’’Basket Lend’’ održana je nova trening sesija u kojoj je učestvovalo 28 dečaka i devojčica pod nadzorom trenera mlađih kategorija Crvene zvezde. I ovaj trening predvodio je Ivan Pavlović koji iza sebe ima bogat CV u radu sa mlađim kategorijama crveno-belih, ali i na Letnjem kampu KK Crvena zvezda i sasvim sigurno spada u red trenera koji su i u krugovima Evrolige poznati po radu sa mladim košarkašima sa posebnim potrebama.

Ovaj trening bio je samo produžetak uspešne saradnje koja dugo traje pa su tako kao deo Evroliginog ’’One Team’’ projekta održani i brojni projekti od kojih se izdvajaju ’’IDEA Finish line’’, ’’Koš za osmeh’’, prvenstvo košarkaša u kolicima u organizaciji Crvene zvezde, prvi turnir na tlu čitave Evrope u basketu ’’3×3’’ za osobe sa posebnim potrebama i mnogi drugi.

I ovog puta akcenat je bio na košarkaškoj tehnici i taktici, ali i na dobroj zabavi, a opšti utisak je da je i ovaj trening protekao sa mnogo uspeha. Ambasador ’’One Team’’ projekta iz redova Crvene zvezde Ognjen Dobrić već je imao iskustva u ovoj vrsti druženja i istakao je da mu je uvek zadovoljstvo da se sretne sa drugarima iz Specijalne Olimpijade Srbije:
’’Ovo zaista nije običan trening jer imate osećaj da radite nešto posebno za ove dečake i devojčice. Strast koju oni imaju prema košarci je zaista motivacija za sve nas i uvek je čast biti deo ovakvih projekata. Crvena zvezda i mi kao njeni predstavnici imamo čast da dečaci i devojčice iz Specijalne Olimpijade Srbije u nama vide nešto poput uzora’’, rekao je Ognjen Dobrić.
U novoj ulozi našao se prvotimac Crvene zvezde Dušan Ristić. Centru crveno-belih sjajno je legla uloga mentora, a kako sam ističe veoma je ponosan što je dobio ulogu ’’One Team’’ ambasadora:
’’Pratio sam prethodnih godina aktivnosti Crvene zvezde na ovom polju, a i prethodni put kada sam bio u crveno-belom dresu već je saradanja sa Specijalnom Olimpijadom Srbije uveliko trajala. Čast mi je što sam se našao u ovoj ulozi. Verujem da kroz trening i dobru zabavu ovi momci i devojke osećaju mnogo bolje. Oni su definitivno primer za sve nas koji svi treba da sledimo’’, rekao je Ristić.
Posebno iznenađenje za devojčice iz Specijalne Olimpijade Srbije bilo je učešće košarkašica KKŽ Crvena zvezda na ovom treningu. Utisci su bili sjajni, a šampionke Srbije su donele posebnu draž ovom treningu. 20 dečaka i devojčica su tokom treninga imali spremno osveženje u vidu vode ’’Vivia’’, a kao nagradu za uspešno obavljene zadatke koje je zadao trener Ivan Pavlović svi su dobili paketiće koje je pripremio Zvezdin partner ’’IDEA’’.
Ispred Specijalne Olimpijade Srbije govorio je direktor Aleksandar Stanojević:
’’Naša saradnja sa KK Crvena zvezda mts je zaista fenomenalna dugi niz godina. Zaista smo veoma zahvalni klupskom menadžmentu i Zvezdinim trenerima što razumeju naše potrebe i što su tu uz nas. Druženje sa prvotimcima Crvene zvezde je dragoceno iskustvo za članove Specijalne Olimpijade Srbije i drago nam je da svake godine u našem timu dobijamo pojačanje i da nam se danas pored Ognjena Dobrića pridružio i Dušan Ristić. Dečaci i devojčice su zaista uživali, a to je uvek cilj ovih treninga pored unapređivanja košarkaškog znanja’’, istakao je Stojanović.
KK Crvena zvezda mts nastaviće saradnju sa Specijalnom Olimpijadom Srbije i dalje. Ovaj trening samo je još jedan korak, ali i najava novih projekata koji nas očekuju. Snaga brenda Crvene zvezde je u tome da u svakoj prilici podseti na značaj integracije osoba sa posebnim potrebama u naš svakodnevni život.