Crvena zvezda bolja i od FMP-a

Košarkaši Crvene zvezde mts ostvarili su 16. uzastopnu pobedu u ABA ligi. Crveno-beli su savladali FMP rezultatom 79:62.

Košarkaši Crvene zvezde mts produžili su trijumfalni niz u ABA ligi. Crveno-beli su do 16. uzastopne pobede u regionalnom takmičenju došli savladavši FMP rezultatom…

Mladi sastav iz Železnika nije uspeo da parira izabranicima Milana Tomića. Već u prvoj četvrtini Zvezda je u potpunosti preuzela kontrolu nad utakmicom, a česte rotacije proizvele su ritam koji FMP nije mogao da isprati.

Crveno-beli su od početka uveli utakmicu u svoj ritam. Čvrsta odbrana je donosila rezultate i već u ranoj fazi nakon atraktivnog zakucavnja Boriše Simanića Crvena zvezda je stekla dvocifrenu prednost – 12:2. Utakmica se u nastavku razvijala kako su želeli izabranici Milana Tomića koji su agresivnom odbranom i brzim kontranapadima diktirali ritam.

Čestim rotacijama u prvom poluvremenu trener Tomić je držao visok ritam, a mladi sastav ’’Pantera’’ nije uspeo da parira raspoloženom rivalu. Razlika je išla i do plus 20 u jednom trenutku, a FMP je uspeo tek za nijansu da smanji razliku pred odlazak na veliki odmor – 40:21.

Početak drugog poluvremena pripao je Marku Jeremiću koji je sa tri vezane trojke smanjio vođstvo Crvene zvezde – 45:32. Borbeni igrači FMP-a posle dugo vremena su uspeli da smanje razliku i na jednocifreni zaostatak ali je Ognjen Dobrić trojkom odbio nalet rivala – 56:44, a to je bio i konačan rezultat nakon tri odigrane deonice.

Početak poslednjeg kvartala pripao je crveno-belima koji su se odvojili na 17 poena prednosti – 61:44. Činilo se u tim trenucima da je pitanje pobednika rešeno. Trener Tomić nastavio je sa čestim rotacijama pa je ekipa uspela da zadrži svežinu i za izazov koji je već u sredu čeka na istom mestu. Naime, tada je na programu 4. kolo Evrokupa u kom će crveno-beli dočekati Valensiju.

Crvena zvezda mts – KK FMP 79:62 (18:9, 22:12, 16:23, 23:18)

Crvena zvezda mts: Regland 12, Radanov 3, Čović, Kešelj 8 (6sk), Nenadić 3, Faje 5 (5sk), Beron 7, Dobrić 14 (4sk), Ristić 2, Simanić 9, Cirbes 11, Odžo 5.

Milan Tomić:

’’Sigurno bih prvo čestitao igračima na pobedi. Ono što bih mogao da zamerim je 17 grešaka. Mislim da smo odradili profesionalno posao. Mislim da je igračima više u glavi bila utakmica protiv Valensije, ali moj posao je bio da ih pripremim da se dobije ova utakmica, a oni su to uradili. Mogu da im čestitam na pobedi, ne i na dobroj igri i da im zamerim na 17 izgubljenih lopti’’.

’’Mi na utakmici protiv Valensije ne treba da ulazimo pod pritiskom poraza od 16 razlike. Prvi cilj je da pobedimo sa jedan razlike. Moji igrači su dovoljno pametni i mislim da znaju i da mogu da odigraju takvu utakmicu. Kažem, samo za jedan razlike’’.

’’Sada je 19. januar, a oni su počeli sa radom 13. avgusta. To je u košarci jedan deo gde treba ozbiljno da se radi, pristupi igri i trenizni i moraju da se odmaraju igrači kada imaju slobodan dan. Imamo veoma bitna tri meseca. Normalno je da bude padova u igri kod pojedinih igrača. Najbitnije je da se držimo toga da je bolje da Zvezda pobeđuje nego da gubi’’.

’’Ponoviću, ne težimo rekordima i to nas uopšte ne interesuje. Prvo mesto još uvek nije rešeno. Ima još šest utakmica, a kada bude matematički rešeno onda možemo da kažemo. Moramo da igramo dobro u Evrokupu, a ne samo u u ABA ligi. Zato što ovaj tim, kako je napravljen, ne sme nikada da se opušta i da bude zadovoljan’’.