Prilika za revanš, Valensija u Beogradu

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju u sredu od 19 časova ekipu Valensije u utakmici 4. kola Evrokupa grupe G. Utakmica se igra u dvorani “Aleksandar Nikolić”. Trener Milan Tomić i kapiten Ognjen Dobrić: “Uz pune tribine lakše do cilja”.

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju u sredu od 19 časova ekipe Valensije u utakmici 4. kola G grupe Evrokupa.
Meč sa nekadašnjim osvajačem Evrokupa i jednim od najboljih španskih klubova, ima rezultatski imperativ za crveno-bele, jer bi se pobedom u potpunosti vratili u borbu za prolazak u četvrtfinale ovog takmičenja.
Crvena zvezda mts će igrati i ovu utakmicu bez Branka Lazića, a upravo čvrsta odbrana i agresivnost uz sjajnu atmosferu na tribinama, mogu da budu prevaga u ovoj vrlo važnoj utakmici za crveno-bele. U prvom susretu dve ekipe pre 7 dana, Valensija je upravo odličnom napadačkom igrom (22 asistencije i samo 3 izgubljene lopte) došla do ubedljive pobede 92:76. Međutim, nova utakmica igra se u dvorani „Aleksandar Nikolić” gde su pred punim tribinama već pobeđivane ekipe Galatasaraja, Limoža…
Trener Milan Tomić: „Još pre nekoliko dana najavio sam da idemo korak po korak, i da bi bio prezadovoljan i pobedom od jednog poena razlike nad ekipom Valensije. Španski tim, u to smo se još jednom uverili i u prvoj utakmici, je grupa košarkaša evroligaškog kvaliteta, koja kažnjava svaki „prazan hod” u igri, poput onog od par minuta u trećoj četvrtini u Valensiji. Zato ću morati da se ponovim i pred naš meč u Beogradu – samo čvrsta, angažovana igra, bez ikakvih padova koncentracije može da nam donese rezultat. Dodatni impuls i energija svakako bi bile pune tribine, jer svaki put kada smo igrali u punoj dvorani pred našim navijačima, ekipa je reagovala sa dodatnom energijom na parketu. Moramo da budemo mudri, da ispravim neke greške iz prve utakmice i dođemo do pobede, koja bi nam omogućila da nastavimo da se borimo u grupi i zavisimo od naše igre i naših rezultata”
Ognjen Dobrić: „Očekuje nas novi duel sa Valensijom, izvanrednom ekipom, koja ima evroligaški kvalitet. Odigrali su pre 7 dana odličnu utakmicu u napadu, jer nismo uradili ono na čemu na čemu trener insistira , a to je čvrsta igra u odbrani, agresivnost, i bez padova koncentracije. Ovako dobra ekipa sa kojom igramo, znala je to da kazni u Španiji, čak i nerealno velikom razlikom. Nas zanima samo pobeda, poenom ili dva, nije važno. Ono što jeste važno je da naši navijači prepoznaju da je ovo izuzetno bitna utakmica za nas. Kada igrate pred punim tribinama u dvorani „Aleksandar Nikolić”  mnogo znači, a mnogo utiče i na rivala. Zato pozivam naše navijače da dođu i pomognu nam da dođemo do važne pobede, koja nas dovodi u poziciju da sami zavisimo od svojih rezultata. Idemo korak po korak, prvi i najvažniji je utakmica sa Valensijom” rekao je Ognjen Dobrić.
Karte za ovaj duel puštene su u prodaju još prethodnog četvrtka, a klub poziva sve navijače da dođu ranije u dvoranu (kapije se otvaraju u 16.30 ćasova) zbog novih procedura oko registracije karata, ali i detaljnih pretresa na ulasku u dvoranu „Aleksandar Nikolić”.
Na tabeli grupe G, Valensija vodi skoro 3-0, Unikaha je druga sa skorom 2-1, Crvena zvezda mts je treća sa 1-2, Limož ima 0-3.