Crveno-beli doputovali na derbi u Zagreb

Košarkaši Crvene zvezde mts doputovali su oko 14 časova u Zagreb gde ih u subotu od 17 sati u dvorani “Doma sportova” očekuje derbi protiv drugoplasiranog tima na tabeli ekipe Cedevite.

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su u petak u ranim jutarnjim časovima za Zagreb, gde ih u subotu od 17 sati očekuje derbi meč 17.kola protiv ekipe Cedevite.
Crveno-beli u ovaj meč sa drugoplasiranom ekipom na tabeli regionalnog takmičenja ulaze bez poraza, ali nako dramatičnog poraza u Evrokupu od keipe Valensije u Beogradu.
Takođe, na ovom meču trener Milan Tomić neće moći da računa na Branka Lazića, Aleksu Radanova i Maika Cirbesa, dok su svi ostali igrači na raspolaganju za ovaj meč, koji će se igrati u „Domu sportova” .
Ovo će biti 30.meč dve ekipe u regionalnom takmičenju dveju ekipa , crveno-beli su slavili u 19 susreta:
Trener KK Crvena zvezda mts Milan Tomić: „ Ovo je svakako derbi utakmica, meč prvoplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli. Očekuje nas Cedevita koja svakako ima bolju hemiju i igra znatno bolje od našeg susreta u Laktašima, što i pokazuju kroz prethodne utakmice, posebno i ovu poslednju protiv Budućnosti u Podgorici. Mi sa druge stran,e treba da odreagujemo nakon poraza od Valensije. Želimo da odigramo dobro i da stignemo do dobrog rezultata, jer nas nakon toga već u utorak očekuje utakmica sa Limožom u Francuskoj, čime bi završili izuzetno tešku seriju januarskih mečeva. To nije opravdanje, uvek sam bio protiv takve vrste alibija, nastavljamo da radimo, da treniramo i želimo što pre ponovo na pobednički kolosek” rekao je trener crveno-belih.
Prvotimac KK Crvena zvezda mts Dušan Ristić: „Očekuje nas teška utakmica, protiv dobrog tima koji je značajno izmenio sastav od naših mečeva na Superkupu i  prvog ligaškog meča u Beogradu. Imaju kvalitet, i ne predaju se ni u situacijama kada rezultatski zaostaju, što smo videli u nekoliko navrata upravo protiv najboljih timova u ABA ligi. Poraz protiv Valensije smo ostavili iza sebe, okrenuti smo ovoj utakmici u kojoj moramo da odigramo čvrsto, borbeno, bez padova koji su nas dovodili u situaciju da se vraćamo u utakmicu i jurimo rivala u pojedinim mečevima Evrokupa”.
U ovom meču neće nastupiti Branko Lazić koji se oporavlja od povrede mišića, Maik Cirbes i Aleksa Radanov. U prvoj utakmici dva tima u Beogradu, Crvena zvezda mts je pobedila Cedevitu 94:79, u meču u kome je po prvi put tim vodio Slaven Rmac, a u tim se vratio plejmejker Džejkob Pulen.