Popović u Šarlotu, priznanje za Crvenu zvezdu

Junior Crvene zvezde mts Nemanja Popović otputovao u sredu u Šarlot, gde će biti učesnik kampa NBA i FIBA “Košarka bez granica” koji će se održati tokom “All star vikenda”.

Veliko priznanje stiglo je na adresu Crvene zvezde mts jer je junior Nemanja Popović dobio poziv na prestižni kamp u organizacija FIBA i NBA ’’Košarka bez granica’’.
Elitni košarkaški kamp u organizaciji FIBA i NBA lige ’’Košarka bez granica’’ održava se kao svojevrsna uvertira za NBA All-Star. Najtalentovaniji košarkaši širom sveta, okupljaju se u Šarlotu u periodu od 14. do 16. februara, a ni ove godine ovaj globalni događaj neće proteći bez predstavnika Crvene zvezde.
Naime, u prethodnim godinama priliku da odmere snage sa vršnjacima iz svih delova sveta, a pod budnim okom NBA zvezda, trenera i generalnih menadžera, imali su sadašnji prvotimac Boriša Simanić, kao i članovi Zvezdinog razvojnog tima FMP-a Aleksa Uskoković i Zoran Paunović. U ovom izdanju kampa ’’Košarka bez granica’’ ta čast je pripala crveno-belom junioru Nemanji Popoviću.
Popović je jedan od dvojice srpskih predstavnika jer će njegov kolega iz redova mlađih reprezentativnih selekcija Srbije Aleksej Pokuševski (Olimpijakos) takođe učestvovati na ovom kampu.
Podsećamo da je Nemanja Popović sa Crvenom zvezdom protekle sezone objedinio trofeje kadetskog i juniorskog prvaka Srbije. U tekućoj sezoni veoma uspešno nastupa za juniorsku selekciju crveno-belih:
„Velika čast za moj klub Crvenu zvezdu, srpsku košarku i mene lično. Potrudiću se da na dostojan način reprezentujem klub i našu zemlju, da odigram dobro i opravdam poziv koji sam dobio. Momci koji su igrali ovu utakmicu pre mene iz naše zemlje, takođe i iz kluba iz koga i ja dolazim Crvene zvezde, obavezuju da se i ja predstavim u pravom svetlu, ali takođe želim da uživam u ovome, da vidim sve tamo, da iskoristim svaki trenutak tokom celokupnog „All Star” vikenda kao novo iskustvo koje nije svako u prilici da stekne. Očekujem sve najbolje” rekao je Popović pre puta u SAD.
Narednih dana putem svojevrsnog dnevnika, Nemanja Popović koji je u sredu u  jutarnjim časovima krenuo na put u SAD, će na zvaničnom sajtu kluba izneti svoje utiske sa ove utakmice i celokupnog događaja koji je godinama unazad svetska atrakcija, kao i sve prateće manifestacije vezane za ALL Star utakmicu.