KRK – Korak po korak u Nišu

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju nakon treninga u popodnevnim časovima u Niš, gde će u petak protiv Dinamika početi učešće na ovogodišnjem turniru Kupa Radivoja Koraća.

Košarkaši Crvene zvezde mts nakon treninga u dvorani „Aleksandar Nikolić” kreću u Niš u popodnevnim časovima na završni turnir „Kupa Radivoja Koraća”.
Crveno-beli putuju u Niš sa 14 igrača, a prvi meč na završnici igraju u petak od 19.30 protiv ekipe „Dinamik VIP”.
Trener Crvene zvezde mts Milan Tomić, očekuje dobar turnir i zanimljive utakmice:
„Očekuje nas vrlo neizvesno takmičenje, draž Kupa je to sam već rekao i prilikom žreba, što svako ima svoju šansu i želju da osvoji to takmičenje. Naša jedina želja i plan je da idemo utakmicu po utakmicu, i da odigramo dobru košarku u Nišu. Puno je dobrih ekipa. Mega, Dinamik  i FMP mlade i ambiciozne  ekipe, svaka čast momcima iz Žitišta, Borac je uvek neugodan  predvođen sa nekoliko vrlo iskusnih igrača,  Novi Pazar je već i kroz srpsku ligu pokazao svoje ambicije…Branilac trofeja je ekipa Partizana, koja u dobrom trenutku dočekuje Kup nakon pobede nad ekipom Budućnosti, koja je doselektirala sastav tokom sezone. Svakako da bi nam u pripremi ovog turnira pomoglo i to da mogu da računam na sve igrače, ali poštujući propise KSS, želimo da damo šansu našim momcima kojih je 10 u sastavu. Znam da u Nišu i regionu ima puno navijača Crvene zvezde i pozivam ih da nam pruže podršku u utakmici sa Dinamikom, koji je naš prvi rival u završnici Kupa, jer ponavljam, ne želimo da idemo dalje od prve naredne utakmice”
Kapiten Branko Lazić: „Nećemo ići dalje od petka i utakmice sa Dinamikom, poučeni iskustvom od prethodne godine. Spremamo se za tu utakmicu kao da je finale, kao i za svaku sledeću ako do nje dođe. Skoncentrisani smo samo na našu igru i naš tim. Drago mi je da je tim reagovao sa tri uzastopne pobede nakon Evrokupa i da smo uspeli da održimo dobru atmosferu.  Idemo utakmicu po utakmicu, ponavljam najvažniji je Dinamik…”

Marko Kešelj: „Očekuje nas Kup, prva utakmica protiv Dinamika je i najvažnija, i ne želimo preko toga da razmišljamo. Imali smo dovoljno vremena da treniramo, da se osvežimo i da se spremimo u prethodnih par dana i spremni putujemo u Niš. Svako na kupu ima svoje ambicije, imamo ih i mi, imamo dobru atmosferu u timu, i željno iščekujemo start turnira”

Utakmica Crvena zvezda mts – Dinamik VIP igra se u petak od 19.30 časova u niškoj dvorani “Čair”.

Ekipa će u Nišu biti kompletna, a uz 14 registrovanih igrača za ovaj turnir, biće i KC Rivers, Majkl Odžo i Mohamed Faje, koji nemaju pravo nastupa zbog određene kvote stranaca u završnici nacionalnog kupa.