ANGT – Crvena zvezda novom stotkom u finalu!

Košarkaši Crvene zvezde mts plasirali se i devetu godinu zaredom u finale ANGT turnira “Marko Ivković” pošto su u trećem kolu grupe A pobedili ekipu Cedevite sa ubedljivih 102:59. Vasić najefikasniji sa 15 poena. Protivnik u finalu pobednik meča Mega – Spars.

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale ovogodišnjeg ANGT  juniorskog turnira Evrolige „Marko Ivković” pošto su u poslednjem meču grupe A savladali ekipu Cedevite sa ubeeljivih 102:59 (28:17,24:8,26:18,24:16).
Ovom pobedom crveno-beli su samo potvrdili prvo mesto i plasman u finale, koje su praktično obezbedili već nakon druge utakmice u petak uveče.
Najefikasniji na meču bio je kapiten Lazar Vasić sa 15 poena, Tomašević je ubacio 14.
Bez obzira na činjenicu da su u ovaj meč ušli sa obezbeđenim plasmanom u finale, crveno-beli su ponovo od samog starta odigrali maskimalno ozbiljno, agresivno pa ni rezultat takve igre nije izostao.
Ekipa Crvene zvezde mts brzo je povela 11-4, pa 16:6, gosti su smanjili na 16:10, ali od tog trenutka na parketu je igrao samo jedan tim.
Prednost je rasla iz minuta u minut, na poluvremenu je bilo 52:25, i pitanje pobednika bilo je rešeno, a u drugom delu trener Bojan Đerić je ponovo ukazao šansu svim igračima, koji su rutinski uvećali prednost do konačnih 102:59. Utakmicu crveno-belih juniora pratio je stručni štab seniroskog tima, trener Tomić, Gavrilović, Topić i Kosovoić kao i prvotimac Nemanja Nenadić.
KK Crvena zvezda mts: Uskoković, Pavićević 12, Karapandžić 9, Popović 10+11sk+5as, Manojlović 7, Radosavljević 4, Vasić 15, Mašić 14, Kolarić 2, Tomašević 14,Dimitrijević 2, Živanović 9.
Ekipa Crvene zvezde tako su se i devetu godinu  zaredom plasirali u finale ovog turnira, gde će se za plasman na završni turnir boriti protiv ekipe Mege koja je u derbju grupe B bila bolja od sarajevskih Sparsa. Finale se igra u nedelju od 19 časova.