ANGT – Mega bolja u finalu od crveno-belih 73:63

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su u finalu ANGT turnira Marko Ivković od ekipe Mege rezultatom 73:63. Najefikasniji u finalnoj utakmici bili Živanović i Mašić sa po 12 poena, kod pobednika Langović sa 18.

Košarkaši Crvene zvezde mts nisu uspeli da osvoje ovogodišnji turnir ANGT Marko Ivković u Beogradu pošto su u velikom finalu poraženi od ekipe Mege rezultatom 73:63.
Pred skoro 2000 gledalaca u dvorani „FMP Arena” u Železniku najefikasniji kod košarkaša Crvene zvezde mts bili su Živanović i Mašić sa po 12 poena.
U vrlo tvrdoj utakmici očekivanoj za veliko finale, gosti su bolje otvorili meč igrali sa manje nervoze, sa više rešenja u napadu, uz dosta korišćenja visokih igrača i mali broj izgubljenih lopti (4 za poluvreme).
Sa druge strane košarkaši Crvene zvezde oslanjali su se u velikoj meri na šut za tri poena koji je služio jedino kapitena Lazara Vasića (3 od 5 za poluvreme) i tako držali priključak posle prvih 20 minuta koje je dobila ekipa Mege 38:31.
U trećoj deonici gosti su nastavili u istom ritmu, pogodili još dve trojke i otišli na velikih 13 poena prednosti, a trener Bojan Đerić je zatražio tajm-aut.
Do kraja treće deonice i prvi minut poslednje viđen je najbolji period igre crveno-belih, probudili su se Popović , Mašić, Vasić…poenima 2+1 Mašića na startu poslednje deonice Crvena zvezda je uhvatila rezultatski priključak, ali je onda neshvatljivim greškama u odbrani dozvolila ekspresdnu seriju gostiju 12-0 i bila prinuđena da „juri” rezultat u poslednjih 8 minuta utakmice.
U 36.minutu utakmice bilo je 71:59 za ekipu Mege, crveno-beli su pokušavali sa distance, ekipa Mege je bolje gradila koš (odnos u skokovima 34-23 u 36.minutu) kontrolisala rezultat i na kraju zasluženo stigla do pobede i plasmana na završni turnir u Vitoriji.
Crveno-beli su šutirali za tri poena 30-8, imali su 25 skokova, dok je ekipa Mege imala čak 48 uhvaćenih lopti čime je nadoknadila loš šut spolja (24-6).
KK Crvena zvezda mts: Uskoković, Pavićević 2, Karapandžić 11, Popović 9,Manojlović, Radosavljević,Vasić 9, Mašić 10,Kolarić, Tomašević 8,Dimitrijević, Tomašević 12.

Za MVP-ija turnira proglašen je Aleksandar Langović koji je bio i najefikasniji u finalu sa 18 poena, dok se u najboljoj petorci turnira našao i Nemanja Popović iz Crvene zvezde.