ANGT 2019 (FOTO)

Devetu godinu u nizu KK Crvena zvezda organizovao je Evroligin kvalifikacioni Next generation turnir. U prisustvu brojnih NBA skauta, predstavnika najboljih evroligaških ekipa i po pravilu ispunjene dvorane nadmetali su se talentovani košarkaši.

KK Crvena zvezda mts devetu godinu uzastopno organizovao je Evroligin kvalifikacioni Next generation turnir ’’Marko Ivković’’. Prema opštem utisku, koji potvrđuju i pohvale koje su stigle iz Barselone, ali i od predstavnika timova učesnika među kojima su direktori Olimpijakosa i Fenerbahčea, i ovaj turnir je bio više nego uspešan.

U tri dana, nadmetali su se talentovani košarkaši iz razlilčitih delova Evrope: Olimpijakos, Fenerbahče, Umana Rejer Venecija, Sarajevo Spars, Olimpija, Cedevita, Mega Bemaks i domaćin Crvena zvezda. Publika koja je u dvoranu u Železniku dolazila u rekordnom broju, imala je priliku da vidi pregršt neizvesnih i kvalitetnih utakmica, atraktivnih poteza i košarkaše pred kojima je blistava budućnost. Posebna atrakcija bilo je takmičenje u brzom šutiranju trojki i nadmetanje u zakucavanjima.

Da sve bude kako priliči ovakvom događaju pobrinuo se menadžment Crvene zvezde uz pomoć velikog broja volontera koji stiču neprocenjivo iskustvo u svakodnevnom radu uz klub sa Malog Kalemegdana. Od velike koristi bilo je dugogodišnje iskustvo organizacije ovakvog turnira, ali je glavni cilj da se organizacija podigne na još viši nivo. Ni malo lak izazov je uspešno ostvaren.

Predstavnici svih ekipa otišli su iz Beograda prepuni pozitivinih utisaka, NBA skauti ispunjenih teftera, a Evroliga ocenila trodnevni događaj najvišom ocenom. Publika je videla neke nove evropske košarkaške zvezde u nastanku, a mi vam ostavljamo galeriju slika koja Next generation turnir ’’Marko Ivković’’ opisuje bolje od bilo kojih reči.