ANGT ’’Marko Ivković’’: Rekli su o nama

Turnir ANGT 2019 ’’Marko Ivković’’ organizovan je u režiji Crvene zvezde mts i ove sezone veoma uspešno. O tome najbolje svedoče gosti turnira koji su u superlativima govorili o organizaciji.

ANGT ’’Marko Ivković’’ koji se održava u Beogradu predstavlja dugogodišnju tradiciju koju KK Crvena zvezda mts neguje i svake godine daje sve od sebe da nadmaši već visoko postavljenu lestvicu po pitanju organizacije.
S toga, veliki izazov je bio pred menadžmentom Crvene zvezde, ali je i on uspešno savladan. Ekipe iz raznih delova Evrope, drugačijih kultura i sa različitim zahtevima, ali i istim ciljem da pokažu svoj raskošni košarkaški talenat, stigle su u Beograd. Grčki velikan Olimpijakos, turski Fenerbahče, Umana Rejer iz Venecije, zagrebačka Cedevita, Union Olimpija iz Ljubljane, Sarajevo Spars i Mega Bemaks bili su gosti Crvene zvezde.
U dvorani u Železniku viđen je istinski spektakl. Za to su se pobrinuli talentovani košarkaši, ali i menadžment Crvene zvezde mts koji je uz pomoć fantastičnih volontera organizovao trodnevno nadmetanje najboljih juniora Evrope.
Kako bi što bolje dočarali kako je to izgledalo, ostavljamo vas uz utiske predstavnika ekipa Umana Rejer, Olimpijakosa, Cedevite, ali i kolumnista i novinar, predstavnik Evrolige.
’’Pre svega istakao bih da je organizacija bila fantastična. Imali smo priliku da gledamo najveće talente 2001. i 2002. godišta u Evropi. Bila je čast da igramo na ovakvom, najvišem, nivou u ovom uzrastu. Možemo da očekujemo da ćemo biti bolji nakon ovakvog iskustva. Osvrnuo bih se još jednom na organizaciju, sve je bilo savršeno. Počevši od hotela, a zatim i dvorane. Moji igrači imali su prilike da vide kako izgleda profesionalna košarka i zbog toga bih se zahvalio organizatoru. Imam četvorogodišnje iskustvo kao asistent i glavni trener, učestvovao sam na mnogo internacionalnih turnira i mogu da kažem da turnir u Beogradu spada u kategoriju najboljih’’, trener ekipe Umana Rejer Venecija Alberto Bufo.
’’Igrali smo protiv najboljih timova Evrope i stekli veliko iskustvo. Došli smo do polufinala, borili smo se do poslednjeg momenta protiv Crvene zvezde, ali nismo uspeli da pobedimo. Organizacija je bila sjajna, bez i jednog propusta. Samo bih zamenio muziku koja se pušta tokom zagrevanja, ova nije baš po mom ukusu’’, rekao je kroz šalu Tomas Zevgaras junior Olimpijakosa.
’’Pre svega bih odao veliko priznanje Crvenoj zvezdi kao organizatoru. Sve je bilo savršeno i po mom mišljenju ništa ne bi moglo da bude bolje od onoga što smo dobili od organizatora. Bili smo dobri u grupnoj fazi, a mislim da ćemo sledeći put biti spremni i za korak više. Učesnici turnira su bili fenomenalni, pre svih bih istakao Crvenu zvezdu, Megu i našu ekipu jer smo čini mi se da smo pokazali najviše. Kao što sam rekao, sve je bilo sjajno organizovano i zaista se nadam da se vidimo i sledeće godine’’, Dimitrios Caldaris, trener Olimpijakosa.
’’Organizatori turnira su pravi profesionalci i oni toliko godina unazad čine sjajne stvari kako bi ovaj turnir ovako dobro izgledao. Ovo mi je treća godina kako sam ovde i nikada nisam imao ni najmanji problem. Crvena zvezda organizuje toliko događaja u okviru Evrolige i Evrokupa. Menadžment kluba ima mnogo iskustva i to pokazuju i na ovom turniru’’, istakao je Dejvid Hejn novinar, skaut i kolumnista Evrolige.
’’Organizacija je bila na vrhunskom nivou i smatram da je ovo jedan od najboljih turnira u Evropi. Nemam nikakve primedbe, osim možda formata takmičenja, ali to je već do Evrolige. Bilo bi možda bolje da se turnir produži jedan dan jer bi se onda igrala jedna utakmica dnevno’’, Marko Trinini trener Cedevite.
Ceo turnir iz ugla kreativnog tima KK Crvena zvezda mts možete pogledati na sledećem video snimku: