Rivers: Drago mi je da sam deo Crvene zvezde

Poslednje pojačanje Crvene zvezde mts Kejsi Rivers govorio je o novom klubu, ambicijama i očekivanjima.

KK Crvena zvezda mts polako ulazi u najvažniji deo sezone. Pol pozicija pred plejof ABA lige je obezbeđena i ostale su tri utakmice do kraja ligaškog dela regularnog takmičenja. U narednom period akcenat je na podizanju forme za plejof, a ekipa će biti pojačana iskusnim Kejsi Riversom.
U Crvenu zvezdu mts stigao je sa epitetom igrača sa velikim evroligaškim iskustvom, ozbiljnim stažom u velikim klubovima i neko je ko zna kako se osvajaju trofeji. Tesne završnice i mečevi pod visokom tenzijom su sastavni deo njegovog CV-a. I pored toga, Kejsi Rivers stigao je u Beograd i obukao crveno-beli dres kao igrač koji želi novu epizodu, novi izazov i mogućnost za dokazivanje.
Slučaj je hteo da debi u dresu Crvene zvezde mts ima u ‘’večitom derbiju’’, drugom ovosezonskom u ABA ligi i u trenutku kada su crveno-beli osigurali prednost domaćeg terena pred plejof.
O važnosti utakmice koja predstoji već zna puno:
‘’Treba da uđemo u utakmicu bez ikakvih razmišljanja da li ćemo pobediti ili ne. Važno je da uđemo čvrsto u utakmicu i iskoristimo energiju koju će nam dati naši navijači. Derbi je takva utakmica da je uvek uzbudljivo i neizvesno, ali navijači su naš šesti igrač i to treba da iskoristimo kao dodatno motivaciju’’, rekao je Rivers.
Prihvaćen je odlično, i sve od dolaska za Riversa ide prilično brzo:
„Od potpisa sve ide prilino brzo, treniramo dobro, svi su me prihvatili odlično i vidim da su svi motivisani da pobeđuju. Dobra sredina i tim za mene, nije bilo puno problema sa navikavanjem, svi su pozitivni, vrlo otvoreni i odlično sam prihvaćen”, rekao je iskusni Amerikanac.
Igrao je u velikim timovima, osvajao je trofeje i zna šta da očekuje od navijača Crvene zvezde:
“Znam šta navijači očekuju od mene, ali i ja imam visoka i velika očekivanja za sebe. Najvažnije je da date sve od sebe, to je donja granica. Nekada je dobro  nekada ne u odnosu na vaša očekivanja, ali kada dajete sve od sebe navijači to svuda prepoznaju i cene”, istakao je Kejsi Rivers.
Stigao je iz Italije, gde je bio jedan od najboljih igrača svog sada već bivšeg tima, a oproštaje je obeležio sa 30 poena:
„Došao sam u Beograd u dobroj formi, osećam se odlično, i fizički i psihički, osećam se najbolje u poslednjih nekoliko godina i očekujem najbolje za sve nas”, rekao je novi igrač crveno-belih.
O Crvenoj zvezdi…
„Znam puno i ovom klubu i o srpskoj košarci. To nije nešto što se gugla, o tome znam dosta, igrao sam ovde više puta, neke utakmice sam dobijao neke gubio, ali uvek je atmosfera bila sjajna, bučna, često ne možete da komunicirate sa saigračima, atmosfera je uvek pozitivno naelektrisana. Drago mi je da sam ovde, da sam deo Crvene zvezde, srpske košarke i da imam priliku da se borim za titule’’, zaključio je Rivers koji je u petak proslavio 32. rođendan i od kluba dobio rođendansku tortu.