Zvezdo, srećan ti rođendan!

Tradicionalno, na proslavi rođendana SD Crvena zvezda dodeljena su i priznanja. Ni 74. klupski rođendan nije prošao bez nagrada za košarkašku sekciju crveno-belih.

U medija centru stadiona ’’Rajko Mitić’’ okupila se crveno-bela porodica u cilju da proslavi 74. rođendan kluba. Istorija koju su dugo godina ispisivale sve sekcije Crvene zvezde podebljana je tokom minule godine. Da bi bilo tako veliki doprinos dao je i KK Crvena zvezda mts.
Naime, mlađe selekcije su potvrdile dominaciju na teritoriji Srbije. Pioniri, kadeti i juniori su aktuelni državni šampioni, a njihov primer sledili su seniori koji su osvojili Superligu Srbije i tako u trofejnu vitrinu pridodali 19. trofej državnog prvaka.
Na dodeli nagrada koja je tradicionalno bila deo rođendanske proslave, Košarkaški klub Crvena zvezda imao je tri laureata. Naime, juniorska selekcija proglašena je za najbolju u okviru Sportskog društva. Nimalo slučajno jer su u prethodnih 365 dana osvojili titulu šampiona Srbije i učestvovali na Fajnal ejtu Evrolige. Samim tim, logika je govorila da je najbolji junior kapiten te ekipe Zoran Paunović koji je protekle sezone beležio fantastične brojke tokom čitave sezone. A, o njegovom pogotku za trofej juniorskog prvaka Srbije uz zvuk sirene je nešto o čemu se i dalje govori. Danas, Paunović nastupa za razvojni tim Crvene zvezde mts, FMP.
Za najboljeg trenera mladih proglašen je koordinator mlađih kategorija i trener kadeta Crvene zvezde Slobodan Klipa. Nimalo slučajno jer kao što smo već pomenuli pioniri, kadeti i juniori su osvojili sve! Ne treba zaboraviti ni pionirke Crvene zvezde koje su proglašene za najbolju žensku pionirsku sekciju.
Crvena zvezdo, srećan ti rođendan! A, mi se vidimo i sledeće godine.