Drugi čin: Crveno-beli gostuju Partizanu

Trener Crvene zvezde mts Milan Tomić i kapiten Branko Lazić govorili su pred drugi meč polufinalne serije plejofa ABA lige.

Košarkaši Crvene zvezde mts odradili su uspešno posao prethodne subote i poveli u polufinalnoj seriji plejofa ABA lige. Crveno-beli su na taj način došli do prve meč lopte za plasman u finale, ali im na tom putu neće biti ni malo lako jer u subotu neće imati podršku svojih navijača.
U drugoj utakmici plejofa ABA lige domaćin je Partizan Nis i Crvena zvezda mts, pozivajući se na propozicije takmičenja član 41.3 (nema organizovanog dolaska gostujućih navijača) obaveštava navijače da ne dolaze u subotu u dvoranu ’’Aleksandar Nikolić’’. Takođe, klub podseća da u skladu sa bezbednosnim protokolima i dogovorima između predstavnika policije, ABA lige, klubova, ostavljen ograđeni prostor za eventualni dolazak simpatizera gostujuće ekipe za utakmicu broj jedan u kojoj je Crvena zvezda bila domaćin. Isto je zahtevano na sastanku bezbednosti u četvrtak 28.03. i u dogovoru sa policijom zaključeno da treba da postoji ograđeni prostor za eventualan dolazak gostujućih simpatizera u Parteru B za utakmicu broj dva polufinala ABA lige.
I ovom prilikom klub ističe da očekuje, da delegacija Crvene zvezde ima adekvatan tretman domaćina i da se obezbedi članovima uprave i menadžmenta kluba da nesmetano gledaju utakmicu bez brige za sopstvenu bezbednost. Takođe, očekujemo od domaćina da dobrom organizacijom obezbedi takve uslove.
Pre druge utakmice polufinala plejofa ABA lige govorio je trener crveno-belih Milan Tomić:
’’Prošle nedelje je počela polufinalna serija. Vodimo 1:0, a to je bilo najbitnije da dobijemo utakmicu i sačuvamo domaći teren. Još jednom bih istakao da je atmosfera bila fenomenalna, zaista su bili naš šesti igrač pomogli. To ništa ne znači što vodimo 1:0, moramo da budemo spremni da odigramo mnogo kvalitetnije na njihovom terenu i da nema sitnih grešaka i padova da bismo mogli da dobijemo i plasiramo se u finale. Partizan nije ista ekipa koja je krenula sezonu, doveli su četiri igrača, iskusnog, evroligaškog trenera i njihov cilj je da se plasiraju i naprave što bolji uspeh u ABA ligi. Spremni smo za ovu utakmicu treba da imamo 100 odsto koncentracije, da mislimo samo na košarku i da se plasiramo u finale’’, istakao je Tomić, a onda su usledila novinarska pitanja.
Regland?
’’Radi dve terapije dnevno. Da li će igrati i da li će biti spreman, znaćemo, a samim tim i odlučiti u subotu ujutru. Svi ostali su spremni’’, istakao je strateg Crvene zvezde mts.
Prisutne novinare je zanimalo ko preuzima ulogu favorita?
’’Specifična utakmica. Svaki derbi je utakmica za sebe. Ko je favorit? Sigurno da idemo da pobedimo utakmicu’’, rekao je Tomić.
Sledeće pitanje bilo je: Da li će ponovo biti derbi na jednu loptu?
’’Kada bih ja znao kojim tokom će ići utakmica, bilo bi mnogo lakše i za vas, ali i za mene. U ovom trenutku ne mogu da kažem kojim će tokom ići utakmica. Mislim da će biti drugačija, tvrđa utakmica. 106:101 pa to je mnogo poena za polufinale plejofa. Da, očekujem mnogo manje poena i tvrđu utakmicu’’, istakao je Tomić.
O narednom rivalu govorio je Branko Lazić:
’’Što se tiče te prve utakmice, ostvarili smo naš cilj, a to je pobeda. Došli smo do nje težim putem, ali najbitnije je da smo pobedili. Imali smo vremena da analiziramo i da ispravimo greške koje smo pravili i uveren sam da ćemo sutra pred njihovim navijačima, na njihovom terenu uspeti da ispravimo te greške, dođemo do pobede i izborimo plasman u finale’’, istakao je kapiten crveno-belih koji je i odgovorio na pitanje da li ekipa sada oseća manji pritisak:
’’Jesmo opušteniji, ali ako pogledamo šta nosi pobeda u sutrašnjoj utakmici, sigurno da postoji određena doza pritiska. Spremni smo i svesni svega. Kao što je, mislim Bili, izjavio. Ako ne osećaš pritisak, nemoj ni da se baviš sportom’’, istakao je Branko Lazić.