Juniori Crvene zvezde poraženi u finalu ABA lige

Juniorska ekipa Crvene zvezde (igrači do 19 godina) poražena u finalu ABA lige od vršnjaka Cibone rezultatom 73:68. Tomašević najefikasniji sa 27 poena.

Junorska ekipa Crvene zvezde mts nije uspela da osvoji ABA ligu za igrače do 19 godina, pošto je u finalu poražena od Cibone u finalu koje je odigrano u Slavonskom Brodu.
U19 Crvena zvezda mts – U19 CIBONA 68:73 (21:27, 13:18, 19:18, 15:10)
Pred 2000 gledalaca u dvorani “Viljuš Slavonski Brod” najefikasniji kod crveno-belih bio je Bojan TOmašević sa 27 ubačenih poena, međutim jedini koji ga je pratio u poenima i dvocifenim učinkom bio je Pavićević sa 10 ubačenih poena.
Ishod meča, ispotavilo se umnogome je odredio početak meča i rana rezultatska prednost koju su stvorili talentovani košarkaši Cibone. Plus 6 na kraju četvrtine, Cibona je uvećala na 45:34 tokom druge četvrtine.
U trećoj deonici crveno-beli nisu uspevali rezultatski da se približe I zakomplikuju utakmicu već u tom periodu, ali sun a 6 minuta pre kraja meča vezanim poenima Mašića I Radosavljevića prišli ponovo na -6 poena zaostatka (62:68), i tada propustili priliku da potpuno “okrenu” utakmicu… Mašićeva izgubljena lopta, dva promašena slobodna bacanja Tomaševića i trojka u narednom napadu…
Čini se poslednja šansa za potpuni preokret propuštena je na 3 minuta pre kraja kada je Paponja pogodio trojku za 73:65. Do kraja meča crveno-beli su uspeli da dođu do 68 poena, ne i do pobede, što ne umanje veliki uspeh crveno-belih, i novi plasman u finale regionalnog takmičenja za junior drugu godinu uzastopno.
KK Crvena zvezda mts:
Karapandžić 8, Pavićević 10,Popović 5,Dobrašinović, Manojlović 1, Radosavljević 6, Vasić 5+8sk,5as,Mašić 8, Blagojević, Ćojbašić, Kolarić.
Crveno-beli se u nastavku sezone pripremaju za završnicu šampionata Srbije, kao i završni turnir Evrolige za igrače do 18 godinu (većina igrača ovog juniorskog sastava Crvene zvezde je 2001.godište) koji će se održati u Vitoriji.