Juniori Crvene zvezde ponovo najbolji!

Juniorska selekcija Crvene zvezde mts odbranila je titulu šampiona Srbije! Crveno-beli su bili bolji od Partizana Nis rezultatom 89:81 (20:16, 28:14, 14:32, 27:19).

Juniori Crvene zvezde mts su šampioni Srbije! Crveno-beli juniori su ponovo pokazali šampionski karakter kada je bilo najpotrebnije i gotovo najtežim mogućim putem stigli do trofeja namenjenog državnom prvaku.
Zvezda je, isključujući mali pad koncentracije u trećoj četvrtini, kontrolisala dešavanja na terenu i vodila tokom gotovo svih 40 minuta. Briljirao je Bojan Tomašević koji je meč završio sa 34 poena, deset skokova i indeksom korisnosti 43. Ipak, presudni za pobedu bili su timska igra, fanatična odbrana u najvažnijim momentima i velika borba crveno-belih juniora. Oni su pokazali i u ovoj prilici da stasavaju u prave šampione i osim što su osvojili pehar namenjen državnom prvaku, dobili su pravu injekciju samopouzdanja pred Fajnal ejt Evrolige koji će se igrati u Vitoriji.
Fajnal ejt u organizaciji Crvene zvezde mts održan je u ’’FMP areni’’ od petka do nedelje. Klub sa Malog Kalemegdana obezbedio je najbolje moguće uslove da mladi košarkaši Srbije pokažu najbolje šta mogu, a sam vrhunac takmičenja u Roda juniorskoj ligi Srbije dogodio se u nedelju. Dve najbolje ekipe u Srbiji, Crvena zvezda i Partizan odmerili su snage.
Finale je opravdalo očekivanja. Partizan, potpomognut seniorskim prvotimcem Markom Pecarskim, kao i Đorđem Pažinom i Urošem Trifunovićem koji imaju već pozamašno seniorsko iskustvo, izazvao je crveno-bele. Ipak, početak utakmice u FMP areni pripao je Zvezdi. Zahvaljujući dobroj odbrani i veoma dobroj kontroli skoka, ali i od početka raspoloženom Bojanu Tomaševiću crveno-beli su stekli 18 poena prednosti nakon 20 minuta igre – 48:30.
Međutim, u trećoj deonici je došlo do pada u igri crveno-belih juniora. Odbrana koja je gotovo perfektno funkcionisala u prve dve četvrtine je popustila, a Partizan je znatno lakše dolazio do ofanzivnih skokova. Posledica toga bilo je čak 32 primljena poena u trećoj deonici i potpuni rezultatski egal – 62:62.
Poslednja deonica donela je prepoznatljivu energiju u sastavu Zvezde. Čvrsta odbrana, borba za svaku loptu i pametna rešenja u napadu pravili su razliku u korist crveno-belih. Fenomenalnom Tomaševiću pridružili su se i kapiten Lazar Vasić i  Stevan Karapandžić koji su pogodili tri izrazito bitne trojke u poslednjem kvartalu i praktično slomili svaki otpor rivala.
Pažin i Pecarski su pokušali da vrate Partizan u igru, ali je Zvezda imala odgovor na svaki pokušaj rivala. Na kraju, 89:81. Novi akteri, ali i stare navike. Juniori Crvene zvezde su opet najbolji!
Crvena zvezda mts – Partizan Nis 89:81 (20:16, 28:14, 14:32, 27:19)
Crvena zvezda mts: Uskoković, Pavićević 9, Karapandžić 14 (4sk), Popović 8 (4as), Manojlović 3 (6sk), Radosavljević, Vasić 8 (5as), Mašić 13 (4sk), Tomašević 34 (10sk), Čojbašić, Blagojević.