JOŠ JEDNA POBEDA I NOVA TITULA

Košarkaši Crvene zvezde mts još jednom su potvrdili da su najbolja ekipa u regionu. Crveno-beli su u majstorici plejofa ABA lige savladali veoma ubedljivo Budućnost rezultatom 97:54.

DOMINACIJA!

Tako bismo u jednoj reči mogli da opišemo izdanje crveno-belih u majstorici finala plejofa ABA lige. Jedan meč odlučivao je o trofeju i putniku u Evroligu, a Crvena zvezda je zasijala punim sjajem. Prepuna dvorana ’’Aleksandar Nikolić’’ imala je priliku da vidi 40 minuta apsolutne dominacije na terenu gde je sve išlo u korist crveno-belih. Na kraju, trofej je otišao u prave ruke, kapitenske Branka Lazića koji je ponovo komandovao granitnom odbranom.

Semafor je po poslednjem zvuku sirene govorio 97:54 i to je značilo da je prstenje ponovo na rukama igrača Crvene zvezde mts.

I od prvog minuta u odbrani je bio ključ. Gosti su tragali za rešenjem, ali njega nije bilo. U prvoj četvrtini svoje minijature su imali Filip Čović i Branko Lazić, a Budućnost postigla svega 13 poena uključujući trojku uz zvuk sirene.

Druga deonica donela je igru crveno-belih koja će se dugo prepričavati. Iskusni internacionalci Budućnosti nisu mogli da nađu rešenje, za deset minuta su postigli svega 8 poena, a na drugoj strani su se smenjivali raspoloženi napadači. Briljirao je Kej Si Rivers, Boriša Simanić je imao poteze kojih se ne bi stideo ni NBA Top 10, a kada je Rivers u završnici deonice pogodio bilo je čak 25 razlike 46:21.

Iako zvuči po malo nerealno, činilo se da se majstorica finala odlučila u prvom poluvremenu, ali je Zvezda zadržala potrebnu ozbiljnost. Razigrao se u tim momentima i Bili Beron i kreirao ogromnih ’’plus 38’’ polovinom trećeg perioda – 65:27.

Karnevalska atmosfera u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ mogla je da počne. Istorija se ispisavala, a prepuna dvorana uživala. Sa potpunim pravom jer su izabranici Milana Tomića pružili veče za nezaborav.

Crvena zvezda mts – Budućnost Voli 97:54 (18:13, 29:8, 27:16, 23:17)

Crvena zvezda mts: Čović 9 (9as), Kešelj 3, Davidovac 11 (5sk), Nenadić, Lazić 5, Faje 10 (5sk), Beron 7 (5as), Dobrić 6 (5sk), Simanić 10 (5sk), Rivers 21 (6sk), Cirbes 5, Odžo 10 (6sk).