Crveno-beli ubedljivi protiv OKK Beograda

Košarkaši Crvene zvezde mts upisali su novi trijumf i zadržali epitet neporaženih u grupi A Superlige Srbije. Crveno-beli su u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ savladali OKK Beograd rezultatom 82:50 (19:16, 23:13, 25:14, 15:7)

Crvena zvezda mts nastavlja da ređa pobede u Superligi Srbije. Lider grupe A je do novog trijumfa došao na svom terenu savladavši OKK Beograd prilično ubedljivo. Nakon nešto slabijeg početka, Zvezda je nametnula svoj ritam, sustigla rivala i dalje je sve bilo u znaku crveno-belih.
Na kraju ni ubedljiv trijumf nije izostao – 82:50. To je ukupno četvrti u grupi A Superlige Srbije, a izabranici Milana Tomića su jedini u toj grupi koji još ne znaju za poraz. Prilika za produžetak trijumfalnog niza biće već u subotu kada Crvena zvezda gostuje Borcu u Čačku.
Početak utakmice pripao je gostima koji su silno motivisani započeli meč. Iznenađujućih 3:11 na semaforu ipak nije prednost OKK Beograda koja je dugo bila na snazi. Nakon zakucavanja Majkla Odža počela je serija crveno-belih u kojoj su sjajne role imali i Ognjen Dobrić i Dušan Ristić pa su crveno-beli serijom 11:1 preuzeli vođstvo – 14:12.
Zvezda je preuzela kontrolu nad igrom, snažnom odbranom su potpuno usporili rivala i nije dugo trebalo da izabranici Milana Tomića steknu dvocifrenu prednost – 33:23.
Ritam igre je bio takav da je Zvezda bez problema čuvala vođstvo koje je na poluvremenu iznosilo 42:29.
U trećoj deonici crveno-beli su bili rešeni da otklone svako pitanje pobednika. Kej Si Rivers je ubacio u dodatnu brzinu i trojkama razbijao odbranu rivala. Kada je to isto uradio kapiten Branko Lazić, a potom i za dva poena pogodili Simanić i Ristić prednost Zvezde je dosegla ’’plus 22’’ na 13 minuta pre poslednjeg zvuka sirene – 59:37.
Kako je već praksa na poslednjim utakmicama svi igrači u protokolu su dobili priliku i svi su se upisali u strelce. Ekipa je zadržala svežinu za naredne izazove, a ritam utakmice nije opao. Na kraju još jedan superligaški izazov je uspešno prebrođen.
KK Crvena zvezda mts – OKK Beograd 82:50 (19:16, 23:13, 25:14, 15:7)
Crvena zvezda mts: Radanov 2, Čović 6 (12as), Kešelj 5, Davidovac 2, Nenadić 9, Lazić 5, Faje 2 (5sk), Dobrić 13 (5sk), Ristić 15 (7sk), Simanić 4 (5sk), Rivers 9, Odžo 10.
Nemanja Nenadić:
’’Čestitam ekipi OKK Beograda na fer i korektnoj igri. Pokazali su motiv kao i svi protiv Crvene zvezde. Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu, o čemu najbolje govori to što smo primili samo 50 poena. Gledamo napred, u subotu igramo u Čačku protiv Borca i krećemo pripreme’’
Milan Tomić:
’’Odigrali smo odbranu na visokom nivou i generalno kvalitetnu utakmicu. Nije dobro praviti veliku analizu gledajući konačan rezultat. Želim da čestitam OKK Beogradu na dobroj utakmici, ali i mojim igračima na veoma ozbiljnom pristupu tokom cele utakmice’’.