Tomić i Simanić – Agresivno drugo poluvreme

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili su Borac u Čačku 77:67 u derbiju 5.kola Superlige i tako zadržali maksimalan učinak nakon prvog kruga takmičenja u grupi A. Na konferenciji za medije govorili prvotimac Boriša Simanić i trener Milan Tomić.

Crveno-beli su zabeležili još jednu pobedu, pošto su pred prepunom dvoranom u Čačku slavili protiv Borca. I prvotimac Boriša Simanić i trener Milan Tomić složili su se da je potpuno drugačiji pristup utakmici u drugom poluvremenu doneo šampionu ABA lige i branioci titule nove bodove:

Igrač KK Crvena zvezda mts Boriša Simanić: “Hteo bih da čestitam Borcu na odličnoj igri. Ovo je jako težak teren, to znamo iz prethodnih sezona. Mislim da je odlučila naša agresivna odbrana u drugom poluvremenu, tokom kog smo primili samo 26 poena”.

Trener KK Crvena zvezda mts Milan Tomić:” Mi prvo poluvreme uopšte nismo odigrali borbeno i na odmoru smo shvatili da moramo da budemo mnogo agresivniji. To smo u nastavku meča uradili, napravili smo 12 poena razlike i dobili utakmicu.
Moram da nateram igrače – i nateraću ih – da startni pristup utakmicama u našoj ligi bude mnogo bolji i korektniji. Prvo prema Crvenoj zvezdi, onda prema samim igračima i prema Zvezdinim navijačima. Čestitam svom timu na pobedi, ali čestitam i Borcu, kao i njegovoj publici na sjajnoj atmosferi”, rekao je Tomić.

Naredni meč crveno-beli igraju u sredu od 20 časova kao gosti protiv Dunava.