Crvena zvezda dočekuje Zlatibor

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju u subotu ekipu Zlatibora u utakmici 7 kola grupe A Superlige. Meč se zbog zauzetosti dvorane “Aleksandar Nikolić” igra u Železniku. Ulaz slobodan. Očekivanja trenera Tomića i prvotimca Ognjena Dobrića.

Košarkaši Crvene zvezde mts igraju u subotu meč 7.kola Superlige u okviru grupe A protiv ekipe Zlatibora.
Ovom prilikom aktuleni šampioni ABA lige i branioci trofeja u domaćem šampionatu biće domaćini ekipi iz Čajetine u dvorani „FMP Arena” u Železniku, jer je zbog obaveza odbojkaške nacionalne selekcije, hala „Aleksandar Nikolić” zauzeta.
Pred ovaj meč trener Milan Tomić nema problema sa povređenim igračima, Bili Beron se vratio u tim u utakmici sa Dunavom, dok je Dušan Ristić i pored povrede čela i arkade, koju je zaradio na treningu u ponedeljak, igrao takođe na prethodnoj utakmici:
„ Očekujem još jedan dobar meč našeg tima. Igramo na terenu u Železniku zbog zauzetosti hale „Aleksandar Nikolić” ali očekujem dobru podršku sa tribina, kao i dobru igru na terenu. Ponavljam se, ali je pred svaki meč zahtev u svlačionici isti –maksimalna motivisanost, pridržavanje dogovora koje napravimo u pripremi utakmice, i naravno na prvom mestu čvrsta odbrana iz koje stižu lakši poeni. Kompletiramo se, svi igrači su u treningu i polako hvatamo ritam za ono što sledi, a to je završnica nacionalnog prvenstva” rekao je trener crveno-belih.
Ognjen Dobrić: „Pred nama je utakmica sa Zlatiborom, ekipom koja ima puno iskusnih igrača, neki od njih su tu već neko vreme, igrali su superligu i prošle sezone. Iz odbrane sve počinje, i samo uz čvrstu igru u odbrani, maksimalno zalaganje, put ka pobedi na koju svakako računamo i zbog plasmana na tabeli, će nam biti znatno olakšan” rekao je Dobrić.
Meč Crvena zvezda mts – Zlatibor igra se u subotu od 17 časova, a ulaz u dvoranu „FMP Arena” biće slobodan. Besplatne karte deliće se od 15 časova na blagajni dvorane u Železniku.
U prvoj utakmici ova dva tima crveno-beli su slavili na Zlatiboru 82:68 uz 22 poena Davidovca.
Već u narednoj rundi, na istom mestu crveno-bele očekuje po do sada prikazanom derbi grupe A sa ekipom FMP-a koja je drugoplasirana na tabeli sa skorom 5-1.