Crvena zvezda preko FMP-a do skora 8-0

KK Crvena zvezda mts zadržao je savršen učinak u grupi A Superlige Srbije. Crveno-beli su do osme pobede u domaćem prvenstvu došla u ’’FMP areni’’ savladavši domaćina rezultatom 62:77 (14:16, 20:19, 16:21, 12:21).

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su FMP u derbiju grupe A Superlige Srbije. Crveno-beli su u Železniku slavili rezultatom 62:77 (14:16, 20:19, 16:21, 12:21) i na taj način održali perfektan skor u domaćem prvenstvu. Otpor domaćina je bio žestok, parirali su tokom gotovo čitavog susreta zahvaljujući velikoj energiji i talentu mladih igrača.

Ipak, iskustvo i snaga bili su na strani crveno-belih. Oni su uspeli da prelome utakmicu u završnici trećeg i u prvoj polovini poslednjeg kvartala. Tada je usledila serija 16:2 crveno-belih kojom su stekli nedostižnu prednost – 66:52. Pobeda se više nije dovodila u pitanje. Ovom pobedom Crvena zvezda je obezbedila prvu poziciju na kraju takmičenja u grupi A Superlige.

Početak utakmice pripao je FMP-u. Crveno-beli nisu pronašli pravi napadački ritam i tri minuta se čekalo na prve poene. Majkl Odžo je poentirao iz reketa i smanjio vođstvo domaćina na 5:2. Ipak, mlada ekipa FMP-a igrala je sa mnogo energije i uspešno kontrolisala ritam u većem delu prvog kvartala. Trojka Boriše Simanića približila je Zvezdu koja je uspela konačno da stekne vođstvo i ostane u prednosti po završetku 10 minuta – 14:16.

Ipak, utakmica još nije bila u ritmu crveno-belih. Sjajna rola Marka Jermića odvojila je FMP na najvećih plus šest – 24:18. Odgovorio je Dobrić i to na još bolji način sa dve trojke i snažnim zakucavanjem i doneo izjednačenje Zvezdi. Utakmica je bila u egalu, ali ipak su crveno-beli zadržali prednost do poluvremena – 34:35.

Utakmica je bila u egalu sve do same završnice trećeg perioda. Kej Si Rivers je onda pogodio dve vezane trojke koje su odvojile crveno-bele, a i najavile furioznu seriju koja se nastavila u poslednjem kvartalu. Pomenute trojke Riversa, sjajna rola Ognjena Dobrića koja je zaključena fenomenalnim zakucavanjem i na kraju polaganje Filipa Čovića kreirali su velikih 16:2 nakon kojih je Zvezda stekla, ispostaviće se, nedostižnih plus 14 – 66:52.

FMP – Crvena zvezda mts 62:77 (14:16, 20:19, 16:21, 12:21)

Crvena zvezda mts: Radanov, Čović 7 (4as), Davidovac 4, Nenadić, Lazić 9, Lazić 3, Beron 8 (4as), Dobrić 19, Ristić 2 (8sk), Simanić 5, Rivers 10 (4as), Odžo 10 (7sk).

Ognjen Dobrić:

’’Možda nismo odigrali od početka kako smo želeli, ali smo uspeli u drugom poluvremenu da uradimo stvari koje smo planirali. Uspeli smo da pobedimo i osiguramo prvo mesto u grupi A što nam je bilo najbitnije. Ostaju nam još dve utakmice koje će poslužiti kao priprema za plejof’’

Milan Tomić:

’’Čestitam mom timu na pobedi. Osim druge četvrtine, mislim da smo kontrolisali utakmicu. Pogotovo u drugom poluvremenu kada smo došli do poena iz kontranapada. U prvom smo imali samo dva, a u drugom 11. Mislim da je to bilo ključno u sticanju razlike u ovoj utakmici’’