KK Crvena zvezda dobitnik Majske nagrade

KK Crvena zvezda mts dobitnik je laskavog priznanja Majska nagrada u kategoriji sportske organizacije, a za sve učinjeno u uspešnom periodu koji je iza kluba sa Malog Kalemegdana.

KK Crvena zvezda mts dobitnik laskavog priznanja Majska nagrada koji dodeljuje Sportski savez Srbije. Na događaju koji je priredio Savez u Skupštini Republike Srbije bio je veliki broj zvanica, brojnih laureta, među kojima je bio i šampion ABA lige Crvena zvezda.
U obrazloženju Sportskog saveza Srbije upravo je osvajanje regionalnog trofeja ubrojeno kao kriterijum za dodelu ovog velikog priznanja, ali i ne samo to, već brojni uspesi kluba sa Malog Kalemegdana kako na teritoriji regiona, tako i širom Evrope u periodu za nama. Takođe, Sportski savez je spomenuo i ogroman doprinos Crvene zvezde u rezultatima Srbije jer su crveno-beli ponosno nosili dres sa državnim grbom u svim kategorijama i po pravilu ređali uspehe.
Velika privilegija pripala je treneru Crvene zvezde mts Milanu Tomiću koji je govorio u ime svih laureata:
’’Velika je čast i zadovoljstvo što je nama dodeljena ova nagrada. Želeo bih da se zahvalim Sportskom savezu Srbije, predsedniku Saveza Davoru Štefaneku i svima koji su glasali za naš klub. Hvala vam svima’’, rekao je Tomić.
Pored KK Crvena zvezda koja je dobio priznanje u kategoriji sportske organizacije, dobitnici Majske nagrade za 2019. godinu su još:
Sportski savez Požarevca (teritorijalni sportski savez), Milan Aleksić (sportista u olimpijskom sportu), Jasmina Anđelković (sportista u neolimpijskom sportu), Dejana Bačko (sportista sa invaliditetom), Stoian Dobrev (sportski stručnjak), Nemanja Marijan (sportski funkcioner), Nedeljko Iljukić (sportski novinar), Mirko Butulija (posthumno – životno delo) i Miloš Mitić (posthumno – životno delo).