Crvena zvezda u finalu Superlige Srbije

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su Mega Bemaks i u drugoj utakmici polufinala plejofa Superlige Srbije. Crveno-beli su u gostima slavili rezultatom 91:96.

Košarkaši Crvene zvezde mts ponovo su u poziciji da osvoje titulu šampiona Srbije. Crveno-beli su savladali Mega Bemaks rezultatom 91:96 i na taj način obezbedili mesto u finalu Superlige gde će im rival biti pobednik drugog polufinalnog para FMP – Partizan Nis. Utakmica je bila puno malih i velikih serija, puno preokreta i pravog takmičarskog naboja, ali je na kraju do izražaja došao kvalitet Crvene zvezde.
Sjajnu partiju u dvorani ’’Mega fektori’’ imao je Kej Si Rivers koji je meč završio sa čak 29 poena. Pratili su ga Filip Čović sa 15 koševa, Odžo i Davidovac su ubacili po 14, dok je dvocifren još bio kapiten Branko Lazić sa 10 poena.
U poređenju sa prvom polufinalnom utakmicom crveno-beli su našli znatno bolja rešenja na kombinovanu i zonsku odbranu Mege. Međutim, igra u odbrani nije bila na prepoznatljivom nivou izabranika Milana Tomića. Početak jeste pripao crveno-belima koji su poveli 7:2, ali je onda Mega okrenula rezultat serijom 7:0. Bili Beron je prekinuo niz rivala trojkom, ali je domaćin uz dobar šut uspeo da odgovori i čuva vođstvo sve do kraja prve deonice – 25:24.
Mini serijom 5:0 Mega je stekla najveće vođstvo na utakmici – 30:24. Milan Tomić je pozvao tajmaut u želji da crveno-beli ponovo uspostave agresivnu odbranu i igru u tranziciji što se upravo dogodilo. Trojka Dobrića, Fajea i Riversa, a onda i zakucavanja Odža i Davidovca kreirali su seriju 16:0 uz dobre defanzivne role cele ekipe. Zvezda je ponovo vodila i to ubedljivo – 30:40.
Rivers je zaista blistao u tim momentima i bio najzaslužniji što je prednost dodatno porasla jer je u ranoj fazi utakmice na svom kontu imao već 13 poena – 34:48.
Međutim, Mega je uzvratila gotovo istom merom, odnosno serijom 14:0 iskoristivši period od nekoliko minuta kada je pala koncentracija u redovima Zvezde. Seriju je na kratko prekinuo Dobrić sa linije penala, ali je Mokoka pogodio uz zvuk sirene i doneo Megi prednost nakon 20 minuta igre – 50:49.
Domaćin je bolje započeo i treću deonicu i sve do sredine tog perioda držao vođstvo. Kej Si Rivers je novom trojkom vratio crveno-bele u rezultatski egal, a Davidovac sa dve vezane trojke ponovo vratio vođstvo Crvenoj zvezdi – 63:66. Zvezda je bila u ritmu, a kada je Filip Čović vezao pet poena razlika je ponovo bila ’’plus’’ osam – 63:71.
Mali pad koncentracije u završnici trećeg perioda dozvolio je domaćinu novu seriju, ovog puta 9:2 pa su crveno-beli sa minimalnim vođstvom otišli na poslednji odmor – 72:73.
Neizvenost nije izostala iako je Zvezda imala nekoliko prilika da zada konačni udarac rivalu. Manjak sreće, manjak koncentracije, ali i kvalitetna igra protivnika ipak su sveli utakmicu u dramatičnu završnicu. Pribranost crveno-belih i iskustvo regionalnog šampiona je tada došla do izražaja pa je Crvena zvezda na kraju zasluženo trijumfovala.
Mega Bemaks – Crvena zvezda mts 91:96 (25:24, 25:25, 22:24, 19:23)
Crvena zvezda mts: Radanov, Čović 15 (4as), Kešelj, Nenadić, Lazić 10, Faje 5 (5sk), Beron 3, Dobrić 6, Simanić, Rivers 29 (4sk), Odžo 14 (6sk).