Crveno-beli juniori se vratili iz Kine

Juniorska selekcija koja je reprezentovala Srbiju na turneji po Republici Kini, vratila se u Beograd u sredu.Crveno-beli su tokom prethodnih 14 dana obišli tri grada, odigrali 9 utakmica u rasponu od samo 11 dana, ostavili izvanredan utisak u Kini, i zabeležili 6 pobeda u 9 utakmica.

Juniorska selekcija Crvene zvezde mts koja je reprezentovala Srbiju na turneji po Republici Kini, vratila se u Beograd u sredu.
Crveno-beli su tokom prethodnih 14 dana obišli tri grada, odigrali 9 utakmica u rasponu od samo 11 dana, ostavili izvanredan utisak u Kini, i zabeležili 6 pobeda uz samo 3 poraza čime su i stekli i epitet pobednika turneje.
Na tri turnira Juniorski tim crveno-belih koji je bio ubedljivo namjlađi na ovoj turneji (bez Popovića i  Pavićevića) odigrao je 9 utakmica u tri grada Loudiju, Shouzhou i Wenzhou protiv selekcija Litvanije, Hrvatske i domaćina Kine i zabeležio  6 pobeda.
Crveno-beli su  osim prave promocije srpske košarke, na pravi način svojim ponašanjem, igrama i odnosom prema domaćinu i navijačima, stekli velike simpatije i poštovaoce u Kini koja će tokom septembra biti i domaćin Svetskog prvenstva za seniore.
Ceremonija zatvaranja održana je u ponedeljak uveče u gradu Wenzhou, a koliko napor je iziskivala cela turneja govori i podatak da su crveno-beli za samo 11 dana prevalili čak 25 hiljada kilometara do povratka kući.
Osim velikog broja novih prijatelja i poštovalaca Crvene zvezde i srpske košarke u Kini, ostaće upamćeno da su crveno-beli igrali svoje mečeve u ispunjenim halama, a da su pojedine prenose na društvenim mrežama i platformama pratili milioni gledalaca (treći meč na turneji u gradu Loudiju videlo je u online prenosu preko 10 miliona gledalaca).
Narednih dana KK Crvena zvezda mts će kroz priče aktera ove turneje pokušati da Vam dočara sve ono što su crveno-beli doživeli u prijateljskoj Kini, a slike sa ove vrlo interesentne turneje crveno-belih, možete pogledati u galeriji.