Stručni štab kompletan i u novoj sezoni!

Andrija Gavrilović i Aleksandar Lukman produžili ugovore sa KK Crvena zvezda mts i biće deo stručnog štaba i u takmičarskoj sezoni 2019-2020.Pod ugovorom prvi trener Milan Tomić, pomoćnici Milenko Topić i Saša Kosović, tako da će stručni štab u kompletnom sastavu nastaviti izuzetno važan posao.

KK Crvena zvezda mts u jeku borbe za šampionsku titulu Srbije, već je počeo i pripreme za izuzetno važnu i zahtevnu takmičarsku sezonu 2019-2020, u kojoj će igrati 4 takmičenja, i predstavljati našu zemlju u novom formatu Evrolige sa 18 klubova.
Klub sa zadovoljstvom obaveštava javnost da će u novu sezonu ući sa kompletnim stručnim štabom iz sezone 2018-2019, pošto su nove ugovore sa crveno-belima potpisali trener Andrija Gavrilović i kondicioni trener Aleksandar Lukman.
Andrija Gavrilović je bio izuzetno važan deo uspeha, i zahtevne sezone KK Crvena zvezda mts. Rođen je 13. januara 1965 u Beogradu. Osim skoro decenijskog rada u košarkaškoj akademiji u Italiji, bio je angažovan u Olimpiji iz Milana od 1999. godine, Rozetu, Virtusu, Unikahi, a od 2008. godine trenersku karijeru je nastavio u Rusiji, u UNIKS-u i Himkiju gde je proveo čak šest godina i sa tim klubom osvojio dve titule Evrokupa i VTB ligu. Svoj trenerski put započeo je kao trener mlađih selekcija KK Crvena zvezda, a sada će i drugu sezonu zaredom biti izuzetno važan deo stručnog štaba seniorskog tima KK Crvena zvezda.
Prof. dr Aleksandar Lukman takođe ostaje zadužen za kondicionu i fizičku spremu košarkaša Crvene zvezde u koju se vratio tokom leta 2018.godine.
Lukman je rođen 1967. godine u Beogradu, doktorirao je 2008. godine u Novom Sadu. Svoju bogatu karijeru u košarci započeo je da gradi još 1995. godine. Bio je kondicioni trener kluba sa Malog Kalemegdana u šampionskoj sezoni 1997/1998, a takođe je bio deo stručnog štaba Crvene zvezde u sezonama 2009/2010, kao i u periodu od 2011. do 2013. godine kada je osvojio i Kup Radivoja Koraća.
Kao deo stručnog štaba Uniksa iz Kazanja osvojio Kup Rusije 2009. godine. Takođe, u trogodišnjem mandatu na mestu kondicionog trenera Himkija, osvojio je Evrokup 2015. godine. Aleksandar Lukman je bio deo i stručnog štaba koji je predvodio žensku reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu 2017. godine.
Klub obaveštava da je pod ugovorom prvi trener Milan Tomić, kao i  pomoćnici Milenko Topić i Saša Kosović, tako da će stručni štab u kompletnom sastavu nastaviti izuzetno važan posao koji je započeo u takmičarskoj sezoni 2018-2019 u kojoj je seniorski tim već osvojio Superkup ABA lige i takmičenje koje je ocenjeno kao prvi takmičarski cilj za ovu sezonu – ABA ligu.
O narednim koracima vezanim za prelazni rok KK Crvena zvezda mts će kao i uvek obaveštavati javnost kroz zvanični sajt kluba i društvene platforme KK Crvena zvezda mts.