Crvena zvezda mts u Areni igra utakmice Evrolige

KK Crvena zvezda mts svoje Evroligaške utakmice u sezoni 2019-2020 igraće u “Areni”, odlučeno na sastanku čelnika kluba i Arene održanog u sredu 05.06.2019.godine. Svoje mečeve u ABA ligi iz ekonomskih razloga, Crvena zvezda će igrati kao i do sada u hali “Aleksandar Nikolić”.

KK Crvena zvezda mts u takmičarskoj sezoni 2019/020 sve utakmice Evrolige igraće u beogradskoj Areni.
To je rezultat sastanka koji su u sredu 05.06.2019. godine održali predstavnici KK Crvena zvezda mts, predsednik i direktor kluba sa predstavnicima Arene, na čelu sa proslavljenim košarakašem, a sada direktorom „Arene” Goranom Grbovićem.
Utakmice u ABA ligi i domaćem šampionatu KK Crvena zvezda mts igraće u dvorani „Aleksandar Nikolić”. Ovakva odluka doneta je u skladu sa ekonomskim mogućnostima kluba.
KK Crvena zvezda mts je dominantnim igrama u regionalnom takmičenju i kao šampion ABA lige, izborio pravo da nastupa u Evroligi. Ovim dogovorom Klub nastavlja tamo gde je zastao pre godinu dana. Crveno-beli su tokom pet uzastopnih godina nastupa u Evroligi i Evrokupu, u najvećoj srpskoj dvorani izgradili imidž kluba koji od svojih mečeva u „Areni” pravi spektakle, obara rekorde posećenosti, ali i unapređuje i razvija se kroz dodatne sadržaje i programe koje pokušava da ponudi gledaocima.
Sve što je KK Crvena zvezda mts radila prethodnih godina igrajući svoje međunarodne utakmice u Areni, Evroliga je prepoznala i kroz dodeljivanje nagrada našem klubu za razvoj Evrolige i marketing.
Zato je odluka da Crvena zvezda mts igra svoje Evroligaške utakmice u takmičarskoj sezoni 2019-2020 u Areni, logična i nastavak onoga što je započeto još 2013. godine.
KK Crvena zvezda mts se ovom prilikom zahvaljuje Goranu Grboviću i Dejanu Kijanoviću koji su kao vodeći ljudi Arene prepoznali interes srpske košarke i novu mogućnost najboljeg reprezentovanja Republike Srbije, grada Beograda, srpske košarke i KK Crvena zvezda mts koji je prethodnih godina napornim radom, poverenjem navijača, dobrim rezultatima i punim halama izgradila imidž pouzdanog partnera Evrolige.
Raspored odigravanja utakmica u Evroligi u takmičarskoj sezoni 2019-2020 i termini domaćinstava KK Crvena zvezda mts u narednoj sezoni, biće poznati početkom jula ove godine.