Počinje finale Superlige!

KK Crvena zvezda mts dočekuje KK Partizan NIS na startu finalne serije plej ofa Superlige Srbije. O prvom meču i ambicijama crveno-belih u finalu, govore trener Milan Tomić i prvotimac Ognjen Dobrić. Bez gostujućih navijača odlučeno na sastanku bezbednosti.

Košarkaši Crvene zvezde mts i Partizana NIS sastaju se u ponedeljak (10.06.2019. u 18 h) u prvoj utakmici finalne serije Superlige Srbije.
Finalna serija igra se na tri pobede, a prednost domaćeg terena imaju crveno-beli.
Košarkaši Crvene zvezde mts u polufinalu pobedili su ekipu Mege sa 2-0 i prethodnih dana su trenirali u dvorani „Aleksandar Nikolić” i pripremali se za početa finalne serije. Prva utakmica finala ujedno će biti i sedmi meč dva tima u ovoj sezoni:
„Od prvog dana i starta Superlige, naveo sam jasno i otvoreno ambicije i cilj KK Crvena zvezda u ovoj ligi, vodeći se time da je zdrava ambicija svakog sportiste da uvek želi da osvoji takmičenje u kome učestvuje. Sledi nam novi derbi,  nema favorita jer su to uvek specifične utakmice. Kompletni smo, trenirali smo prethodnih dana dobro, ovo je kraj jedne vrlo naporne sezone u svakom pogledu i ovom prilikom pozivam naše navijače da dođu u velikom broju i podrže nas u našim nastojanjima da na najbolji način okončamo ovu sezonu. Razlika koju su pravili i energija koju su nam donosili u prethodnim derbijima, posebno u poslednja dva koja smo odigrali kao domaćini je bila evidentna i vrlo važna za nas” rekao je trener crveno-belih Milan Tomić pred start finalne serije.
Ekipa Crvene zvezde je kompletna i spremna i motivisana da na pravi način okonča sezonu u kojoj je glavni takmičarski cilj ostvaren:
„I pored toga što smo osvojili ABA ligu i ispunili cilj koji smo naveli kao najvažniji za ovu sezonu, motiva pred ovo finale nam ne nedostaje. Želimo da osvojimo i titulu prvaka Srbije, čime bi na pravi način okončali ovu dugu i vrlo napornu sezonu. Imamo prednost domaćeg terena u ovoj seriji, zato je prva utakmica vrlo važna i ovom prilikom pozivam naše navijače da dođu i što više ispune halu u ponedeljak. Znamo se odlično, zna se i šta je derbi, nema nikakvih tajni, ovo će nam biti sedma utakmica u ovoj sezoni, odigraćemo ih još tokom ove serije. Dobro smo trenirali prethodnih dana,  potpuno smo spremni i jedva čekamo da krene finale. Recept je poznat, jaka odbrana, velika borbenost i maksimalan angažman i koncentracija bez padova otvaraju put ka povoljnom rezultatu” rekao je Ognjen Dobrić prvotimac Crvene zvezde.
Povodom početka finalne serije u subotu je u prostorijama KK Crvena zvezda na Malom Kalemegdanu održan sastanak bezbednosti kome su prisustvovali predstavnici oba kluba učesnika finala, predstavnik KLS, MUP Republike Srbije, i svih bezbednosnih struktrura koje će biti angažovane na finalnim utakmicama plej ofa Superlige Srbije.
Na tom sastanku je odlučeno da neće biti gostujućih navijača na utakmicama finalne serije. Odmah nakon tog sastanka, distribuirane su  besplatne karte za prisalice KK Crvena zvezda u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu.
Takođe, u skladu sa već ustaljenom praksom, svako od navijača našeg kluba ko je došao u prostorije kluba, prilikom podizanja besplatnih ulaznica bio je obavezan da podnese na uvid ličnu kartu i JMBG.
KK Crvena zvezda mts obaveštava sve vlasnike sezonskih karata da će kao I do sada, imati svoja numerisana mesta u dvorani koja su obezbedili kupovinom sezonske ulaznice.
Raspored odigravanja finalnih utakmica:
ponedeljak 10.6. 2019.
18:00 Crvena zvezda mts – Partizan NIS
sreda 12.6. 2019.
19:00 Partizan NIS – Crvena zvezda mts
subota 15.6. 2019.
18:00 Crvena zvezda mts – Partizan NIS
ponedeljak 17.6. 2019.
18:00 Partizan NIS – Crvena zvezda mts
četvrtak 20.6. 2019.
18:30 Crvena zvezda mts – Partizan NIS
KK Crvena zvezda mts poziva sve navijače kluba da dođu ranije u dvoranu zbog detaljnih kontrola, ispune dvoranu „Aleksandar Nikolić” u ponedeljak, i pomognu crveno-belima da uspešno i na pravi način okončaju već rezultatski izuzetno uspešnu sezonu!